Hamas a eliberat doi ostatici americani, „din motive umanitare”. Declarația grupării teroriste

Data actualizării: Data publicării:
ostatice eliberate de hamas
Natalie Raanan și fiica sa Judith, prima imagine după ce au fost eliberate de Hamas. Sursa foto: X (fostă Twitter)

Hamas a transmis că a eliberat doi ostatici americani „din motive umanitare”. Purtătorul de cuvânt al grupării teroriste a declarat vineri că acesta este un răspuns la eforturile de mediere făcute de Qatar, transmite Reuters.

Aripa armată a Hamas, Brigăzile Izz el-Deen al-Qassam, a eliberat doi ostatici americani. O femeie și fiica ei vor ajunge acasă, „din motive umanitare”, ca răspuns la eforturile de mediere din Qatar, după cum a declarat purtătorul de cuvânt al grupării Hamas, Abu Ubaida, într-un comunicat.

„Ca răspuns la eforturile din Qatar, Brigăzile Al-Qassam au eliberat doi cetățeni americani (o mamă și fiica ei) din motive umanitare și pentru a demonstra poporului american și lumii că afirmațiile făcute de Biden și de administrația sa fascistă sunt false și lipsite de temei ”, a transmis gruparea teroristă.

Natalie Raanan și fiica sa Judith, care au fost răpite în atacul Hamas asupra sudului Israelului din 7 octombrie, au fost eliberate, a confirmat vineri și biroul premierului israelian Benjamin Netanyahu.

americance eliberate de hamas
Natalie Raanan și fiica sa Judith / Sursa foto: X (fostă Twitter)

Femeile, care au fost răpite din kibuțul Nahal Oz, în apropiere de granița cu Gaza, s-au îndreptat, după ce au fost eliberate, către o bază militară din centrul Israelului, se arată în sursa citată.

Presa din Statele Unite spune că cele două femei sunt că din Evanston, o suburbie din Chicago, statul Illinois.

Israelul a declarat că va acționa pentru eliberarea ostaticilor luați de gruparea teroristă după atacul din 7 octombrie, în timp ce va distruge Hamas. A adunat tancuri și trupe în apropierea perimetrului enclavei pentru o invazie terestră, cerând palestinienilor să evacueze nordul Gazei, unde se spune că este ascusă gruparea Hamas.

Israelul a spus, de asemenea, că blocarea totală a enclavei nu se va încheia decât dacă ostaticii israelieni sunt eliberați.

Hamas spune că are 200 de ostatici și că încă 50 sunt ținuți de alte grupuri armate din enclavă. De asemenea, a mai spus că peste 20 de ostatici au fost uciși în urma atacurilor aeriene israeliene, dar nu a oferit alte detalii.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri