Hamas a primit o propunere pentru încetarea focului timp de 40 de zile și un schimb de ostatici cu Israel (surse)

Data actualizării: Data publicării:
profimedia-0850972075
Foto: Profimedia Images

Hamas a primit un proiect de propunere de la negocierile pentru armistițiu de la Paris, care include o pauză de 40 de zile în toate operațiunile militare și schimbul de prizonieri palestinieni pentru ostatici israelieni într-un raport de 10 la 1, a declarat marți pentru Reuters o sursă de rang înalt apropiată discuțiilor.

Conform propunerii de încetare a focului, spitalele și brutăriile din Gaza vor fi reparate, 500 de camioane cu ajutoare vor intra în fiecare zi în fâșie și mii de corturi și rulote vor fi livrate pentru a-i găzdui pe cei strămutați, a mai spus sursa.

Proiectul mai prevede că Hamas ar urma să elibereze 40 de ostatici israelieni, inclusiv femei, copii sub 19 ani, bătrâni de peste 50 de ani și bolnavi, în timp ce israelienii ar urma să elibereze aproximativ 400 de prizonieri palestinieni și nu îi vor aresta din nou, a declarat sursa pentru Reuters.

Negocierile pentru armistițiul din Gaza par a fi cel mai serios efort din ultimele săptămâni pentru a opri luptele din enclava palestiniană lovită și pentru a asigura eliberarea ostaticilor israelieni și străini.

Preşedintele SUA, Joe Biden, a declarat luni că are „speranţa” că o încetare a focului în Fâşia Gaza va avea loc „până lunea viitoare”, în timp ce discuţiile continuă în vederea unui acord care să includă eliberarea ostaticilor deţinuţi de Hamas, informează AFP, preluat de Agerpres.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri