Hamas anunță că este deschisă la discuții privind un posibil armistițiu cu Israelul: „Ne-am atins obiectivele”

Data publicării:
Mousa Abu Marzouk
Hamas este deschisă la discuții privind un posibil armistițiu cu Israelul, a declarat unul dintre oficialii grupului. FOTO: Profimedia Images

Hamas este deschisă la discuții privind un posibil armistițiu cu Israelul, a declarat unul dintre oficialii grupului. Mousa Abu Marzouk a declarat pentru Al Jazeera că Hamas „și-a atins obiectivele”, potrivit Reuters.

Întrebat dacă grupul islamist este dispus să discute despre o posibilă încetare a focului, el a declarat că este deschis la "ceva de acest fel" și la "toate dialogurile politice".

Inițial, un responsabil al mişcării palestiniene Hamas declarase, luni, pentru France Presse că „nicio negociere” nu este posibilă în acest moment cu Israelul atât timp cât continuă ostilităţile.

Mai mult, gruparea militantă palestiniană a declarat că va începe să execute câte un ostatic israelian pentru fiecare nou bombardament al Israelului asupra locuințelor civile fără niciun avertisment, relatează Al Arabiya.

Armata israeliană a ordonat luni asediul complet al Fâşiei Gaza controlate de mişcarea islamistă palestiniană, în a treia zi de război declanşat de ofensiva-surpriză şi fără precedent a Hamas.

De asemenea, Israelul a recrutat un număr record de 300.000 de rezerviști și „intră în ofensivă”, a declarat luni purtătorul de cuvânt al armatei. Este cel mai mare număr de rezerviști recrutat vreodată, transmite Reuters.

Editor : Bianca Chirilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri