Israelul intră în ofensivă cu cei mai mulți rezerviști recrutați vreodată

Data actualizării: Data publicării:
soldați rezerviști se înscriu în serviciul în Israel
Soldații israelieni rezerviști se aliniază pentru a se înregistra pentru serviciu, într-un oraș din nordul Israelului pe 7 octombrie 2023. Sursa foto: Profimedia Images

Israelul a recrutat un număr record de 300.000 de rezerviști și „intră în ofensivă”, a declarat luni purtătorul de cuvânt al armatei. Este cel mai mare număr de rezerviști recrutat vreodată, transmite Reuters.

De la atacul surpriză de sâmbătă, avioanele israeliene au lovit ținte din Gaza, în timp ce forțele sale terestre s-au luptat pentru a relua controlul asupra satelor și orașelor de graniță invadate de oameni înarmați palestinieni.

Purtătorul de cuvânt al armatei, contraamiralul Daniel Hagari, a declarat că s-a reușit controlul asupra acestor comunități, dar că ciocnirile izolate au continuat, deoarece unii bărbați înarmați au rămas activi.

„Acum efectuăm percheziții în toate comunitățile și curățăm zona”, a spus el într-o declatație televizată.

Oficialii militari au spus anterior că s-au concentrat pe securizarea părții israeliene a graniței înainte de a efectua orice escaladare majoră a contraofensivei din Gaza.

Hagari a spus că 300.000 de rezerviști au fost chemați de armată de sâmbătă, un număr sugerând pregătiri pentru o posibilă invazie - deși orice astfel de planuri nu au fost confirmate oficial.

„Nu am recrutat niciodată atât de mulți rezerviști la o asemenea scară”, a spus el. „Mergem la ofensivă”.

Hagari a confirmat informațiile din presă conform cărora 700 de persoane au fost ucise pe partea israeliană a graniței, inclusiv 73 de membri confirmați ai forțelor de securitate. El a spus că armata israeliană a ucis sute de oameni înarmați palestinieni.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri