Hamas îi cere Pakistanului, o țară cu arme nucleare, să amenințe Israelul: „Atunci războiul se poate încheia”

Data publicării:
Ismail Haniyeh
„Avem multe așteptări de la Pakistan. Pakistan poate forța Israelul să se retragă”, a spus liderul biroului politic al Hamas, Ismail Haniyeh. Foto: Profimedia Images

Lideri Hamas și învățați din lumea islamică s-au reunit luna aceasta în capitala Pakistanului în cadrul unei conferințe în care au susținut că războiul din Gaza s-ar încheia imediat dacă Pakistan, o țară cu arme nucleare, ar amenința Israelul, potrivit Fox News.

Conferința intitulată „Sanctitatea Moscheei Al-Aqsa și responsabilitatea comunității islamice” a fost organizată de o rețea de organizații religioase islamice din Pakistan. Unul dintre invitați, Ismail Haniyeh, liderul biroului politic al Hamas care locuiește în Qatar, a cerut statului nuclear Pakistan să joace un rol mai important în conflictul dintre Israel și Hamas.

„Pakistan este o țară puternică. Dacă Pakistanul amenință Israelul, atunci războiul se poate încheia”, a spus Haniyeh. „Avem multe așteptări de la Pakistan. Pakistan poate forța Israelul să se retragă.”

Liderul Hamas a mai spus că evreii reprezintă „cel mai mare inamic din lume al musulmanilor”. „În acest război, 20.000 de copii, femei și bărbați ai noștri au fost martirizați. În acest moment, noi distrugem cele mai avansate arme ale Israelului. Sperăm că vom reuși.”

La conferință a participat și liderul Hamas Naji Zuhair, care a fost prezent în Pakistan în ultimele săptămâni. Participanții la conferință i-au recunoscut pe luptătorii Hamas ca făcând parte dintr-o „forță politică” ce poartă un „jihad defensiv”.

Hamas a eliberat peste 100 dintre cei 240 de ostatici pe care i-a capturat în atacul din 7 octombrie, dar a declarat mai apoi că nu vor mai exista schimburi de prizonieri până ce războiul nu se va încheia și că va cere ca Israelul să elibereze un număr mare de prizonieri palestinieni, inclusiv militanți Hamas de rang înalt.

Editor : Raul Nețoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri