Video Hamas îi împiedică pe civili să părăsească Gaza. ISF publică imagini din dronă cu convoaiele de refugiați blocate

Data actualizării: Data publicării:
Hamas îi împiedică pe civili să părăsească Fâșia Gaza
Hamas îi împiedică pe civili să părăsească Fâșia Gaza. Foto: Captură Digi24

Forţele de Apărare ale Israelului (IDF) au publicat o înregistrare video cu baraje rutiere şi afirmă că gruparea Hamas împiedică palestinienii să părăsească partea de nord a Fâşiei Gaza şi să se îndrepte spre sud, aşa cum au fost îndemnaţi înainte de o iminentă ofensivă israeliană.

„Continuăm să îndemnăm locuitorii din oraşul Gaza, mergeţi spre sud... Hamas vă vrea ca scuturi umane... Este vorba de siguranţa voastră personală", a spus purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, contramiralul Daniel Hagari, potrivit Reuters.

Armata israeliană i-a avertizat pe locuitorii din partea de nord a Fâşiei Gaza să se refugieze spre sud, pe fondul pregătirilor pentru o incursiune terestră aşteptată sau o ofensivă intensificată. În această zonă locuiesc aproximativ 1 milion de persoane.

Armata israeliană afirmă că a identificat sute de mii de palestinieni care se deplasează spre sud, dar mulți dintre ei rămân blocați în traficul cauzat de barajele rutiere ale Hamas.

„Hamas îngreunează deplasarea locuitorilor din Fâșia Gaza pe drumurile principale și împiedică trecerea vehiculelor pe aceste drumuri”, au precizat IDF.

Armata israeliană a publicat imagini care arată un drum plin de mașini blocat de două autovehicule.

Anterior, liderul Hamas, Ismail Haniyeh, a transmis că palestinienii nu vor părăsi Gaza sau Cisiordania, și nu vor pleca în Egipt. „Decizia noastră este să rămânem în țara noastră”, a transmis el, în timpul unui discurs televizat.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri