Hamas pune condiții pentru eliberarea ostaticilor din Gaza. Cere ca 6.000 de prizonieri palestinieni din Israel să fie lăsați liberi

Data publicării:
afis cu ostatici din gaza
Armata israeliană a declarat luni că 199 de prizonieri sunt ținuți prizonieri în Gaza, un număr mai mare decât se estimase anterior. FOTO: Profimedia Images

Un oficial Hamas a cerut ca 6.000 de palestinieni, bărbați și femei, deținuți în închisorile israeliene, să fie eliberați în schimbul ostaticilor din Gaza, transmite Sky News.

Armata israeliană a declarat luni că 199 de prizonieri sunt ținuți prizonieri în Gaza, un număr mai mare decât se estimase anterior.

Khaled Meshaal, șeful biroului Hamas pentru diaspora, a declarat că printre ostatici se numără ofițeri de rang înalt din Divizia Gaza a Forțelor de Apărare Israeliene.

Un alt oficial Hamas a declarat pentru Sky News că „nu știe” câți ostatici sunt încă în viață.

Basem Naim, șeful relațiilor politice și internaționale al Hamas, a declarat pentru Sky News: „Nu am nicio idee, deoarece este imposibil sub acest bombardament puternic - comunicațiile sunt complet întrerupte”.

El a mai spus că grupul militant palestinian aflat la guvernare în Gaza este gata să elibereze ostatici civili atunci când „agresiunea împotriva poporului nostru va fi oprită”.

„În momentul în care agresiunea se oprește, suntem gata să eliberăm ostaticii civili”, a spus el.

De asemenea, mişcarea teroristă palestiniană Hamas a difuzat luni pe contul său oficial de Telegram un clip video cu „una din prizonierele din Gaza”, în care apare o tânără care vorbeşte ebraică, transmite AFP, preluată de Agerpres.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

În filmare apare o tânără de 21 de ani. Are cetățenie dublă, franceză și israeliană, și face un apel ca ea și ceilalți oastatici să fie salvați. În această înregistrare video, a cărei autenticitate a fost dificil de verificat imediat, se poate vedea o tânără trează, rănită la braţ, care stă întinsă.

Se afirmă că a fost răpită „în prima zi” a atacului Hamas pe teritoriul israelian, pe 7 octombrie.

Tânăra declară că este reţinută în Gaza, cere să fie eliberată şi susţine că este tratată bine. Într-o altă secvenţă, apare în faţa camerei şi spune că este originară din centrul Israelului.

Editor : Bianca Chirilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri