„Vă rog, luați-ne de aici”. Hamas a publicat o înregistrare cu o ostatică israeliană

Data actualizării: Data publicării:
Screenshot 2023-10-17 083743
O tânără luată prizonieră care vorbește ebraică apare într-o înregistrare publicată de Hamas. Foto: captură video Joe Truzman/ Twitter

Mişcarea teroristă palestiniană Hamas a difuzat luni pe contul său oficial de Telegram un clip video cu „una din prizonierele din Gaza”, în care apare o tânără care vorbeşte ebraică, transmite AFP, preluată de Agerpres.

În filmare apare o tânără de 21 de ani. Are cetățenie dublă, franceză și israeliană, și face un apel ca ea și ceilalți oastatici să fie salvați. 

În această înregistrare video, a cărei autenticitate a fost dificil de verificat imediat, se poate vedea o tânără trează, rănită la braţ, care stă întinsă. Se afirmă că a fost răpită „în prima zi” a atacului Hamas pe teritoriul israelian, pe 7 octombrie. 

Tânăra declară că este reţinută în Gaza, cere să fie eliberată şi susţine că este tratată bine. Într-o altă secvenţă, apare în faţa camerei şi spune că este originară din centrul Israelului. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Mia Shem, ostatică în Fâșia Gaza: „Sunt Mia Shem, am 21 de ani, sunt din Shoham și sunt prizonieră în Gaza. Eram la petrecere, m-am rănit la mână, m-au dus la spital și mi-au făcut o intervenție chirurgicală care a durat 3 ore. Se poartă bine cu mine, îmi dau medicamente. Totul este în regulă. Vă cer doar să mă aduceți acasă cât mai curând posibil, să mă aduceți la familia mea, la frații mei. Vă rog, luați-ne de aici cât mai curând posibil!”. 

Odată cu imaginile, Hamas și-a prezentat și cererile. Vrea eliberarea a 6.000 de prizonieri palestinieni deținuți în Israel, în schimbul celor 199 de ostatici luați în prima zi a conflictului. 

Oficialii israelieni au estimat luni dimineaţă la 199 numărul ostaticilor deţinuţi în Fâşia Gaza în timpul atacului din 7 octombrie. Aripa armată a Hamas a declarat luni seară că numărul acestora este „între 200 şi 250”. 

Este pentru prima oară când Hamas a dat publicităţii o înregistrare video cu ostatici după atacul său din 7 octombrie. 

Peste 1.400 de persoane au fost ucise în Israel, inclusiv câteva sute de civili masacraţi în oraşe din apropierea Fâşiei Gazei, potrivit datelor furnizate de oficialii israelieni. După atac, Israelul a desfăşurat atacuri necruţătoare asupra Fâşiei Gaza, în urma cărora aproximativ 2.750 de persoane au murit pe întreg teritoriul, potrivit autorităţilor locale.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri