Video I-a căzut fața. Reacția lui Blinken, când îl aude pe Biden spunând că Xi Jinping e „un dictator”

Data publicării:
blinken dictator
Reacția secretarului de stat american, Antony Blinken, când aude că Joe Biden îl numește pe Xi Jinping „dictator”. Foto: Captură video

O filmare în care secretarul de stat american Antony Blinken reacționează consternat în momentul în care îl aude pe Joe Biden că îl numește pe Xi Jinping „dictator”, s-a viralizat pe rețelele sociale.

Președintele american Joe Biden a declarat că nu și-a schimbat opinia potrivit căreia președintele chinez Xi Jinping este un dictator, imediat după întâlnirea dintre cei doi șefi de stat.

În timpul declarațiilor, o cameră de filmat suprinde reacția șefului diplomației americane Antony Blinken.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Joe Biden a ținut o conferință de presă miercuri, după patru ore de discuții cu Xi Jinping. La finalul conferinței, liderul de la Casa Albă a fost întrebat dacă mai este de părere că Xi este un dictator, lucru pe care l-a spus în iunie. „Uite ce, el este. Este un dictator în sensul că este un om care conduce o țară care este o țară comunistă, bazată pe o formă de guvernare total diferită de a noastră”, a răspuns Biden, potrivit Reuters.

În replică, ministerul de externe al Chinei a declarat că „se opune cu fermitate” remarcilor, fără a-l menționa pe Biden pe nume.

„Această declarație este extrem de greșită și reprezintă o manipulare politică iresponsabilă”, a declarat joi purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Mao Ning, în cadrul unei ședințe de rutină.

Citește și Biden către Xi Jinping: Ce mașină frumoasă aveți, seamănă cu acel Cadillac parcat acolo

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri