IDF susține că Hamas are un depozit de combustibil sub spitalul din Gaza. „Prietene, sunt peste un milion de litri în subteran” (audio)

Data publicării:
People congregating chant slogans and react outside Al-Shifa hopsital in Gaza City
Israelul susține că Hamas are un depozit imens de combustibil sub spitalul Al-Shifa din Gaza. Foto: Profimedia

Armata israeliană făcut publică o înregistrare audio despre care susține că a surprins un dialog în care o sursă din sistemul de sănătate din Gaza confirmă că teroriștii Hamas controlează rezervele de combustibil și le țin depozitate sub spitale.

Vocea înregistrată de serviciile israeliene afirmă că Hamas are un depozit de peste un milion de litri de combustibil sub spitalul din Gaza. 

„Hamas fură combustibil de la civilii din Gaza, îl depozitează sub spitalul Shifa și îl folosește pentru terorism. Cineva a înregistrat din întâmplare convorbirea, astfel încât puteți auzi adevărul”, precizează IDF pe rețeaua X, unde a postat înregistrarea.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

- Cine controlează combustibilul în Gaza? Hamas îl controlează. Amândoi știm că este (depozitat - n.r.) sub spitale. Prietene, să nu vorbim de (spitalul) Shifa, blestemat să fie. Lasă-mă, omule, lasă-mă, o să dăm (combustibil) spitalului picătură cu picătură. Omule, (crezi că) au mai puțin de jumătate de milion (de litri) în subteran? Amândoi știm că e mai mult. Prietene, sunt peste un milion (de litri de combustibil) în subteran. Știu, așa vorbește lumea pe aici. Dacă aduc (combustibil) la spital acum, o să-l ia. Ești de acord cu mine? 

- Da, prietene, ai dreptate.

Spitalele din Gaza au avertizat în repetate rânduri că rămân fără rezerve de combustibil și că sunt în pericol de a nu mai putea funcționa.

Spitalele şi agenţiile de ajutor au avertizat că unităţile medicale din Gaza se vor opri dacă nu se livrează combustibil pentru a menţine liniile electrice în funcţiune, în timp ce medicii se luptă să trateze pacienţii cu răni grave în urma bombardamentelor israeliene.

Spitalul Al-Shifa din oraşul Gaza va deveni o „groapă comună” pe măsură ce electricitatea se va epuiza, a declarat joi un medic de la cea mai mare unitate medicală din enclavă. 

În urmă cu două zile, singurul spital din Fâșia Gaza pentru bolnavii de cancer a fost închis, după ce a rămas fără combustibil, au anunțat oficialii palestinieni din domeniul Sănătății.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri