Video Imagini de la locul masacrului Hamas. Peste 260 de oameni au fost uciși la „Festivalul Groazei”. Tineri răpiți de teroriști

Data actualizării: Data publicării:
ezgif.com-resize (18) (1)
Peste 260 de participanți la un festival organizat lângă Fâșia Gaza au fost masacrați de teroriștii Hamas. Captură gif: Twitter/OSINTtechnical

Imaginile filmate de o dronă prezintă scene apocaliptice surprinse la puțin timp după masacrul comis de Hamas la un festival de muzică organizat în weekend în apropiere de Fâșia Gaza. Peste 260 de persoane care au participat la Nova Festival, în apropierea kibbutz-ului Re'im din sudul Israelului, au fost ucise de teroriștii Hamas. Înregistrare video publicată pe rețelele sociale arată zeci de mașini abandonate care blochează drumul de acces în zonă.

Conform OSINTtechincal, un cont Twitter specializat în analiza informațiilor provenite din surse deschise și geolocalizarea imaginilor sau a înregistrărilor video publicate pe rețelele sociale, festivalul Nova a fost organizat în deșertul Negev, la 1,3 kilometri de kibbutz-ul Re'im și la 5,2 kilometri de granița cu Fâșia Gaza.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Doar din înregistrarea video de 20 de secunde se observă cel puțin 35 de mașini distruse și alte 89 de vehicule abandonate. 

Până în prezent, peste 260 de cadavre au fost recuperate din zona unde a avut loc festivalul de muzică, petrecere întreruptă de militanții Hamas în dimineața zilei de 7 octombrie.

Festivalul Nova se desfășura în aer liber într-o zonă rurală din apropierea graniței Gaza-Israel și trebuia să fie o petrecere cu dans pe toată durata nopții, pentru a onora sărbătoarea Sukkot. Dar la răsărit zona a fost atacată de Hamas, iar participanții la festival au încercat să scape în pădure, în timp ce se trăgea asupra lor..

Unii participanți au fost omorâți cu cruzime de palestinienii Hamas, alții au fost răpiți, iar despre alții nu se mai știe nimic. Câteva persoane au fost recunoscute în clipurile care au ajuns pe rețelele de socializare, iar familiile lor și prietenii trăiesc cu groaza că aceștia ar putea fi morți, după ce au văzut cruzimea cu care au fost tratați de răpitorii lor.

Oamenii s-au urcat în mașini și au vrut să plece, dar au aglomerat drumul de ieșire care s-a blocat și atunci au început împușcăturile, conform mărturiilor supraviețuitorilor masacrului.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri