Imagini noi cu Budanov, după ce rușii au susținut că ar fi rănit sau mort. Ce spune șeful spionajului militar din Ucraina

Data actualizării: Data publicării:
Kirilo Budanov a fost văzut cu ambasadorul Japoniei în Ucraina, Matsuda Kuninori.
Kirilo Budanov a fost văzut cu ambasadorul Japoniei în Ucraina, Matsuda Kuninori. Foto: Twitter/ Kyiv Post

Șeful serviciilor secrete militare din Ucraina, Kirilo Budanov, a fost fotografiat la Kiev. Sunt primele imagini cu oficialul ucrainean de la apariția teoriilor rusești conform cărora acesta ar fi fost ucis sau rănit, relatează The Guardian.

În imagini care par a fi recente, Budanov a fost văzut cu ambasadorul Japoniei în Ucraina, Matsuda Kuninori.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

De asemenea, Budanov a acuzat marți Rusia că „minează” iazul folosit pentru răcirea reactoarelor de la centrala nucleară Zaporojie, cea mai mare din Europa, ocupată de ruși de mai bine de un an.

„Cel mai terifiant este că centrala nucleară Zaporojie a fost minată suplimentar în acea perioadă... și anume iazul de răcire a fost minat”, a spus Budanov la televiziunea ucraineană, fără a oferi dovezi pentru afirmația sa, relatează Reuters.

Atât Budanov, cât şi comandantul-şef al armatei ucrainene, generalul Valeri Zalujni, au fost subiectul unor zvonuri din partea unor propagandişti ruşi, după ce nu au mai fost văzuţi în public.

Zalujni a apărut într-o înregistrare video difuzată de Statul Major General luni seara, care îl arată pe general purtând o insignă cu Grogu, sau „Baby Yoda” din serialul Star Wars - The Mandalorian.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri