Video Întâmplare halucinantă povestită de pilotul rus dezertor: Odată au transportat pisica unui comandant cu două elicoptere militare

Data actualizării: Data publicării:
Maksim Kuzminov, pilotul rus dezertor, la microfon
Pilotul-dezertor Maxim Kuzminov. Foto: Profimedia Images

Pilotul rus care a dezertat în Ucraina la bordul unui elicopter militar Mi-8 povestește că sunt multe cazuri în care resursele armatei sunt folosite în interesul personal al comandanților de rang înalt, lăsând să se înțeleagă că acesta este unul dintre motivele pentru care a decis să fugă din Rusia. El a povestit o situație în care au fost folosite două elicoptere militare pentru a transporta pisica unui comandant.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Maxim Kuzminov, pilotul dezertor, a fost întrebat în cadrul unui interviu dacă există situații în armata rusă în care resursele - piloți, aeronave, personal - au fost folosite în mod irațional.

Maxim Kuzminov: - Da. Au fost foarte multe astfel de situații. Am mai vorbit despre asta. Odată a fost nevoie să fie transportată pisica comandantului nostru

Reporter: - O pisică?

Maxim Kuzminov: - O pisică, da. Era ceva de rasă, dacă nu mă-nșel. Și au fost alocate două echipaje: un elicopter Mi-8 (de transport - n.r.) și un Mi-24 (de atac - n.r.).

Reporter: - Un Mi-8 și un Mi-...

Maxim Kuzminov: - Da, două elicoptere au transportat acest animal magnific de la Rostov, să spunem, la Yeisk, în regiunea Krasnodar. (Elicopterul) Mi-8 zboară, iar Mi-24 îi asigură acoperirea.

Reporter: - De ce?

Maxim Kuzminov: - Păi dacă-l doborau? Era păcat de pisică.

Reporter: - Câți oameni erau în cele două elicoptere?

Maxim Kuzminov: - Trei oameni în fiecare elicopter, șase în total.

Reporter: - Cât a durat zborul?

Maxim Kuzminov: - Circa o oră.

Reporter: - Oricum, s-a consumat mult combustibil.

Maxim Kuzminov: - Da, s-a consumat mult combustibil, mult echipament, echipajele nu au mereu timp să se odihnească

Pilotul militar rus care a dezertat în Ucraina cu tot cu elicopterul său Mi-8 va primi 500.000 de dolari (circa 18,84 milioane de grivne) drept recompensă, a anunțat purtătorul de cuvânt al Serviciului ucrainean de Informații Militare, Andrii Iusov.

Maxim Kuzminov, 28 de ani, a aterizat cu elicopterul său Mi-8 complet intact pe un aerodrom din Ucraina atunci când a dezertat, a relatat presa ucraineană pe 23 august.

Editor : Bogdan Păcurar

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri