Video „Integritatea este răsplătită”. CIA încearcă să recruteze oficiali ruși cu un videoclip despre adevăr

Data publicării:
Fotografie concept cu siluetele a trei bărbați cu aer de spion pe fundalul drapelului rusesc.
Foto: Profimedia Images

Agenţia Centrală de Informaţii a SUA (CIA), care încearcă să recruteze mai mulţi ruşi ca spioni, a publicat un videoclip care se adresează oficialilor de la Moscova pe care îi îndeamnă să spună adevărul despre un sistem plin de linguşitori mincinoşi, relatează Reuters.

Directorul CIA, William Burns, a declarat în iulie că dezamăgirea unor ruşi faţă de războiul din Ucraina creează o ocazie rară de a recruta spioni, pe care CIA nu o va lăsa să treacă.

Agenţia a publicat pe reţelele sociale videoclipul în limba rusă intitulat „De ce am luat legătura cu CIA - pentru mine însumi”, care arată un presupus oficial rus care merge spre serviciu prin zăpadă, într-un aparent oraş rusesc.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„„Am insistat în faţa tuturor oamenilor că nu este normal să denaturezi adevărul în rapoarte, însă cei care au crescut în grad au fost fix cei care au făcut asta”, spune vocea din clip în limba rusă.

„Poate că cei care te înconjoară nu vor să audă adevărul. Însă noi vrem”, se mai spune în videoclip. Apoi sunt oferite informații privind modul în care poate fi contactată CIA, care are sediul în Langley, Virginia. „Integritatea este răsplătită”, mai transmite agenția.

După eșecurile majore privind atacurile de la 11 septembrie 2001 şi războiul american din Irak, agenţiile de spionaj americane şi britanice au revendicat o victorie a serviciilor de informaţii în cazul invaziei ruseşti din Ucraina, avertizând cu mult timp înainte cu privire la planurile Kremlinului, scrie News.ro. 

Moscova este atât de greu de penetrat pentru spionii occidentali încât, în perioada sovietică, aceştia au întocmit un ghid denumit „Regulile Moscovei”. Acestea au fost actualizate pentru Rusia modernă. Putin, un fost spion KGB care a servit în fosta Germanie de Est, a restabilit o parte din influenţa agenţiilor de informaţii sovietice cândva puternice, deşi CIA afirmă că şeful Kremlinului a fost prost informat cu privire la situaţia reală din Ucraina înainte de a lua decizia de a invada țara.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri