Internaționalul algerian Youcef Atal a fost condamnat la 8 luni de închisoare cu suspendare în Franța pentru o postare antisemită

Data publicării:
OGC Nice vs Lyon
Fotbalistul algerian Youcef Atal. Foto: Profimedia Images

Internaţionalul algerian Youcef Atal, fotbalistul echipei OGC Nice, a fost condamnat la opt luni de închisoare cu suspendare, miercuri, de către justiţia franceză după postarea unei înregistrări video de 35 de secunde care îndemna la "o zi neagră împotriva evreilor", pe fondul conflictului dintre Israel şi Hamas, transmite AFP. Judecat pentru instigare la ură pe motive religioase, el va trebui să plătească și o amendă de 45.000 de euro, a transmis instanța din Nisa, după pronunţarea verdictului.

Convocat la selecţionata "fenecilor" în vederea Cupei Africii pe Naţiuni (CAN 2024), care debutează săptămâna viitoare în Cote d'Ivoire, jucătorul de 27 de ani a lipsit de la pronunțare.

La cinci zile după atacurile fără precedent ale Hamas, din 7 octombrie, şi după debutul bombardamentelor Israelului în Gaza, pe când se afla în Algeria, la echipa naţională, Atal a redistribuit pe contul său Instagram, urmărit de 3,2 milioane de persoane, înregistrarea video a unui predicator, Mahmoud Al Hasanat. În acel clip, predicatorul a evocat, cu lacrimi în ochi, soarta copiilor din Gaza, iar apoi a folosit un ton mai agresiv, îndemnând la "o zi neagră împotriva evreilor".

"Eu am crezut că este un mesaj de pace pentru oamenii care suferă de pe urma acestui război", s-a apărat internaţionalul algerian de 27 de ani în faţa tribunalului corecţional din Nisa, dând asigurări că a postat acest video fără să-l urmărească până la final.

"El a trimis un mesaj de susţinere palestinienilor din Gaza. Pentru el, acest lucru înseamnă pace şi nu este singurul", a precizat avocatul său, Antoine Vey.

"În niciun moment, în cursul celor 35 de secunde, nu s-a pus problema de pace", a răspuns procurorul în rechizitoriul său, apreciind că pedeapsa de închisoare cu suspendare este "o pedeapsă de avertisment" care îl va determina pe jucător să reflecteze de acum înainte la orice postare.

Editor : Andreea Smerea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri