Video&Foto Intervenție spectaculoasă la un incendiu, în Manhattan. Două persoane au rămas atârnate de fereastră, la etajul 20

Data actualizării: Data publicării:
incendiu cladire manhattan
Intervenție spectaculoasă, în Manhattan, la un incendiu. Două persoane au rămas atârnate de fereastră, la etajul 20. FOTO: Twitter

Două persoane sunt în stare critică, cinci au arsuri grave, iar alte zeci au ajuns la spital cu răni și arsuri de gravitate medie suferite în timpul unui incendiului izbucnit într-un bloc de locuințe din Manhattan. Cauza ar putea fi o baterie Litiu-ion de la o trotinetă sau bicicletă electrică. Intervenția, la etajul 20, a fost deosebit de dificilă. Patru pompieri au coborât pe frânghii pentru a salva locatarii blocați în apartamente, informează CBS News.

Șase oameni au murit în total în New York în incendii pornite de astfel de baterii.

Patru pompieri au intervenit cu frânghii pentru a salva două persoane prinse într-un apartament în flăcări.

Intervenție spectaculoasă, în Manhattan, la un incendiu. Două persoane au rămas atârnate de fereastră, la etajul 20. FOTO: Profimedia Images
Intervenție spectaculoasă, în Manhattan, la un incendiu. Două persoane au rămas atârnate de fereastră, la etajul 20. FOTO: Profimedia Images

Pompierul Arthur Podgorski este unul dintre eroii care au redus o parte din clădire până la etajul 20.

„Mai întâi am identificat că aveam o victimă care a fost prinsă în poarta ferestrei. Așa că rolul meu a fost să merg sub victimă și să încep să-i iau greutatea, să-i țin greutatea, astfel încât membrul de deasupra mea să-i poată elibera brațul și să o pot ține și eu. adu-o în siguranță dedesubt”, a explicat pompierul Arthur Podgorski pentru CBS News.

Intervenția celor patru pompieri a apărut ca ruptă dintr-un film și a fost privită cu sufletul la gură de oamenii care se aflau în acea zonă, de la ferestre sau de pe stradă.

"Nu pot spune destule despre pompierii din New York. Erau... treaba pe care au făcut-o a fost pur și simplu uimitoare. Le puteai vedea concentrarea. Le puteai vedea siguranța mai întâi", a povestit un martor.

Dan Flynn, şeful Departamentului de Pompieri, a declarat că acesta este aproape cel de-al 200-lea incendiu izbucnit în 2022 de la o baterie litiu-ion a unui dispozitiv de mobilitate electrică (bicicletă electrică, scuter, trotinetă electrică, skateboard etc.).

"Şase decese au avut loc anul acesta din cauza acestor baterii care alimentează dispozitivele de micromobilitate", a declarat el pentru CNN.

Editor : D.D.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri