Într-un context deja tensionat, Senatul SUA recunoaşte genocidul otoman asupra poporului armean

Data actualizării: Data publicării:
President Trump Hosts Turkey's President Erdogan At The White House
Foto: GettyImages

Senatul Statelor Unite a adoptat joi după-amiază, în unanimitate, o rezoluţie prin care este recunoscut genocidul otoman împotriva poporului armean, o decizie care va atrage reacţia vehementă a Turciei, informează site-ul Axios.com, citat de Mediafax.

Alte trei tentative de adoptare a proiectului de rezoluţie, iniţiat de senatorul democrat Bob Menendez, fuseseră blocate de senatori republicani, la solicitarea Preşedinţiei SUA, care se teme că Administraţia Recep Tayyip Erdogan va reacţiona vehement, în contextul tensiunilor bilaterale.

Citiți și: 
Turcia reacționează: Rezoluţia „iresponsabilă” a Congresului, referitoare la genocidul armean, „pune în pericol” relaţiile turco-americane

Un proiect de rezoluţie similar a fost adoptat deja de Camera Reprezentanţilor. Nu este clar dacă preşedintele Donald Trump va promulga proiectul.

Relaţiile dintre Turcia şi NATO sunt tensionate din cauza deciziei Ankarei de a achiziţiona un sistem antiaerian rus de tip S-400 şi din cauza intervenţiei militare turce împotriva grupurilor insurgente kurde din nordului Siriei.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri