Iranul amenință Israelul: „Dacă ripostează, operațiunea va fi și mai importantă”

Data actualizării: Data publicării:
iran a atacat israel
Şeful forţelor armate iraniene spune că niciun centru urban sau economic nu a fost vizat de dronele şi rachetele iraniene. FOTO: Profimedia Images

Şeful forţelor armate iraniene a afirmat duminica aceasta că atacul întreprins în timpul nopţii împotriva Israelului „şi-a atins toate obiectivele”, precizând, totodată, că niciun centru urban sau economic nu a fost vizat de dronele şi rachetele iraniene. El a adăugat că „nu au nicio intenţie de a continua această operaţiune, însă dacă regimul sionist întreprinde o acţiune împotriva Republicii Islamice Iran, fie pe teritoriul lor sau în centrele care le aparţin în Siria sau în altă parte, următoarea lor operaţiune va fi mult mai importantă decât aceasta”, informează AFP, citată de Agerpres.

Operaţiunea 'Promisiune onestă' a fost întreprinsă cu succes între ieri (sâmbătă) seara şi această dimineaţă, şi şi-a atins toate obiectivele”, a declarat la televiziune generalul Mohammad Bagheri.

El a afirmat că cele două ţinte principale au fost „centrul de informaţii care le-a furnizat sioniştilor informaţiile necesare” pentru atacul ce a distrus la 1 aprilie consulatul iranian de la Damasc, precum şi „baza aeriană de la Novatim, de unde au decolat avioanele F-35” care au bombardat consulatul.

„Aceste două centre au fost puternic avariate şi scoase din funcţiune”, a dat el asigurări.

„Nu avem nicio intenţie de a ne continua această operaţiune, însă dacă regimul sionist întreprinde o acţiune împotriva Republicii Islamice Iran, fie pe teritoriul nostru sau în centrele care ne aparţin în Siria sau în altă parte, următoarea noastră operaţiune va fi mult mai importantă decât aceasta”, a atenţionat acest militar iranian de rang înalt.

Generalul Bagheri a anunţat că autorităţile iraniene „au trimis un mesaj SUA”

Generalul Bagheri a anunţat, de asemenea, că autorităţile iraniene „au trimis un mesaj SUA, avertizând că dacă vor coopera cu Israelul pentru eventualele lor acţiuni viitoare, bazele lor nu vor mai fi sigure”.

SUA deţin mai multe baze militare în regiune.

Acest mesaj a fost transmis prin ambasada Elveţiei, care reprezintă interesele americane în Iran, în absenţa unor relaţii diplomatice între cele două ţări.

Într-un interviu pentru televiziunea de stat, comandantul Gardienilor Revoluţiei, Hossein Salami, a precizat că operaţiunea întreprinsă în timpul nopţii „ar fi putut fi de o anvergură mai mare”.

„Am limitat această operaţiune la serviciile pe care regimul sionist le-a folosit pentru a ataca ambasada noastră” în Siria.

Atacul asupra consulatului a ucis şapte membri ai Gardienilor Revoluţiei, dintre care doi de rang înalt.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri