Israelul își mută ambasada din Ucraina de la Liov în Polonia. Diplomații vor trece în fiecare zi granița

Data publicării:
Ministrul israelian al Apărării, Yair Lapid, în conferință de presă la Ierusalim.
Ministrul israelian al Apărării, Yair Lapid, în conferință de presă la Ierusalim. Sursă foto: Profimedia Images

Ministrul de Externe al Israelului, Yair Lapid, a instruit personalul ambasadei Israelului din orașul Lviv din vestul Ucrainei să se mute în partea poloneză a graniței.

Personalul ambasadei va trece în fiecare zi granița cu Ucraina pentru a-și continua activitatea diplomatică și pentru a ajuta cetățenii israelieni să părăsească Ucraina, potrivit informării de presă citată de CNN, care a fost făcută de ministrul Lapid în cursul zilei de sâmbătă.

Decizia a fost luată după evaluarea diferitelor aspecte, inclusiv situația de pe teren, securitatea emisarilor Statului Israel și continuarea serviciului către cetățenii israelieni.

La începutul acestei săptămâni, diplomații israelieni s-au mutat de la Kiev la Lviv.

Citește și: LIVE TEXT - A 3-a zi de război în Ucraina. Un bloc din centrul Kievului a fost lovit de o rachetă. 100 de blindate rusești merg spre capitală

Înainte de imavazia rusă în Ucraina, mai multe țări, printre care SUA, Marea Britanie, Canada sau Australia, și-au mutat personalul diplomatic la Lvov, în apropiere de granița cu Polonia. 

Ucraina neagă că elicoptere rusești au aterizat în Liov

Serviciul de Securitate din Ucraina (SBU) a negat informația că elicoptere ale Rusiei ar fi aterizat în regiunea Liov, acțiune ce ar însemna o lărgire a teatrului de operațiuni ale Moscovei, transmite Reuters.

Primarul din Liov, Andrei Sadovi, a spus că Rusia a aterizat trei elicoptere lângă orașul Brodi în regiunea de vest Liov și că forțele ucrainene au respins atacul.

SBU a precizat că informația este falsă și că nu a avut loc o astfel de aterizare. Serviciul a transmis că un elicopter ucrainean a făcut un zbor de recunoaștere în zonă.

Citește și: Ambasada Slovaciei de la Kiev a fost mutată în România

Editor : Marco Badea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri