Israelul își retrage diplomații din Turcia după declarațiile lui Erdogan

Data actualizării: Data publicării:
Ministrul de Externe al Israelului, Eli Cohen.
Ministrul de Externe al Israelului, Eli Cohen. Foto: Profimedia

Ministrul de Externe al Israelului, Eli Cohen, a anunțat că le-a ordonat diplomaților israelieni să plece din Turcia după „declarațiile dure” de la Istanbul.

„Având în vedere declarațiile grave venite din Turcia, am ordonat întoarcerea reprezentanților diplomatici din această țară pentru a efectua o reevaluare a relațiilor dintre Israel și Turcia”, a scris Cohen pe rețeaua X.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

La un miting propalestinian din Istanbul, președintele turc Recep Erdogan a spus că atacurile Israelului în Gaza sunt un „masacru” și a susținut că Hamas este armată de eliberare, nu organizație teroristă. De asemenea, el a spus că Turcia este „un stat invadator”.

”Bombardamentele israeliene care s-au intensificat în Gaza au vizat încă o dată femei, copii şi civili nevinovaţi şi au agravat criza umanitară în curs. Israelul trebuei să înceteze imediat această nebunie şi să-şi pună capăt atacurilor”, a mai spus Erdogan.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri