Japonia a introdus aparate care oferă automat alimente și alte articole gratuite în caz de cutremur

Data actualizării: Data publicării:
automate cu alimente
Japonia a introdus aparate care oferă automat alimente și alte articole gratuite în caz de cutremur . FOTO: Shutterstock

Un oraș japonez a instalat automate care se vor debloca în caz de cutremur și alte dezastre naturale, distribuind alimente și provizii gratuite, potrivit presei locale, transmite Insider.

Orașul de coastă Ako, din prefectura Hyogo, testează acest sistem. Aparatele vând în mod normal gustări și băuturi, dar pot distribui gratuit produse atunci când un cutremur major sau un taifun lovește orașul.

Pe lângă cele aproximativ 300 de sticle de suc și 150 de produse alimentare de urgență, automatele conțin și articole sanitare de urgență, cum ar fi toalete portabile și măști.

Autoritățile au precizat că automatele se deblochează atunci când este emis un ordin de evacuare din cauza unor evenimente, precum cutremure. 

Programul de distribuire a automatelor de urgență este un parteneriat între municipalitate și firma farmaceutică Earth Corp. din Tokyo.

Japonia este una dintre cele mai active țări din lume din punct de vedere seismic. 

Astfel de aparate sunt comune în Japonia și sunt plasate pe aproape fiecare stradă, vânzând o gamă largă de produse, unele dintre ele neobișnuite, cum ar fi carnea de urs sau de balenă.

Editor : Bianca Chirilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri