Jeff Bezos, fondatorul Amazon, a devenit cel mai bogat om din istorie

Data actualizării: Data publicării:
unruehmlicher-titel-fuer-amazon-chef-jeff-bezos

Jeff Bezos a devenit cel mai bogat om din toate timpurile, după ce averea netă a CEO-ului Amazon a atins luni 105,1 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg, şi a depăşit-o pe cea a fondatorului Microsoft Bill Gates, scrie CNN Money, citat de News.ro. Forbes estimează averea netă a lui Bezos la 104,4 miliarde de dolari.

Cea mai mare parte a sumei provine din cele 78,9 milioane de acţiuni pe care le deţine la Amazon, a căror valoare a crescut luni cu 1,4%, crescându-i averea netă cu 1,4 miliarde de dolari. Valoarea acţiunilor Amazon a crescut cu aproape 7% anul acesta, după ce au înregistrat o creştere de 56% în 2017.

Bezos deţine, de asemenea, participaţiuni la The Washington Post (WP) şi Blue Origin, o companie privată de călătorii spaţiale care intenţionează să ducă turşti în spaţiu.

Bezos a devenit cea mai bogată persoană din lume în iulie, când l-a depăşit - timp de o scurtă perioadă - pe Bill Gates El l-a depăşit pe Gates, din nou, în octombrie. El a depăşit pragul de 100 de miliarde de dolari în noiembrie, la începutul sezonului de cumpărărturi de sărbătorile de iarnă, cu ajutorul performaţei bursiere a Amazon.

Averea fondatorului Microsoft este estimată în prezent la 91,9 miliarde de dolari de către Forbes şi la 93,3 miliarde de dolari de către Bloomberg. Gates continuă să fie al doilea cel mai bogat om din lume în ambele clasamente

Însă Forbes aminteşte că averea sa a atins 100 de miliarde de dolari în aprilie 1999, cu ajutorul ”bulei Internetului”. Ajustate în funcţie de inflaţie, 100 de miliarde de dolari din 1999 ar valora în prezent 148 de miliarde de dolari. Însă chiar şi fără o ajustare în funcţie de inflaţie, Gates ar fi mult mai bogat ca Bezos, ţinând cont de acţiunile sale de caritate semnificative.

Bloomberg afirmă că analiza donaţiilor sale dezvăluite public arată că Gates a oferit 700 de milioane de acţiuni Microsoft, în valoare de 61,8 miliarde de dolari la valoarea din prezent, dar şi 2,9 miliarde de dolari în numerar, ceea ce ar face ca valoarea averii sale nete să depăşească 150 de miliarde de dolari.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri