Joe Biden a amânat o întâlnire cu secretarul general NATO din cauza problemelor dentare. Președintele SUA va fi tratat la Casa Albă

Data publicării:
Președintele SUA Joe Biden participă la un eveniment în aer liber la Casa Albă, în Washington, pe 18 octombrie 2023.
Joe Biden a amânat o întâlnire cu secretarul general NATO din cauza problemelor cu dinții. Foto: Profimedia Images

Joe Biden a amânat o întâlnire cu secretarul general NATO Jens Stoltenberg din cauza problemelor dentare, președintele SUA urmând să fie tratat la Casa Albă de o echipă de stomatologi care i-au făcut, deja, o obturație de canal, duminică.

Liderul democrat în vârstă de 80 de ani a fost tratat după apariţia de dureri la un dinte de o echipă de la spitalul militar Walter Reed, a menţionat într-un comunicat medicul personal al lui Joe Biden, Kevin O'Connor.

Obturația de canal care a avut loc duminică a mers fără complicații, însă stomatologii urmează să finalizeze procedura luni, a precizat medicul.

Intervenţia urma să se desfăşoare la Casa Albă şi nu necesită anestezie generală, a subliniat preşedinţia. Prin urmare, şeful statului nu va fi nevoit, aşa cum prevede Amendamentul 25 al Constituţiei SUA, să-şi transfere provizoriu atribuţiile vicepreşedintelui, aşa cum a făcut pe 19 noiembrie 2021 pentru circa o oră şi jumătate, cât timp s-a aflat sub anestezie generală pentru o colonoscopie.

Totuşi, Biden şi-a anulat toate angajamentele prevăzute pentru luni şi a rugat-o pe vicepreşedinta sa Kamala Harris să îi ţină locul la un eveniment cu atleţi universitari.

Programul său cuprindea de asemenea mai târziu în cursul zilei şi o întrevedere cu secretarul general al NATO Jens Stoltenberg, aceasta fiind amânată pentru ziua de marţi, a anunţat Casa Albă.

O recepţie cu ambasadori prevăzută iniţial să se desfăşoare luni seara a fost la rândul ei amânată.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri