Joe Biden îl compară pe Donald Trump cu şeful propagandei naziste Joseph Goebbels: Oamenii ştiu că preşedintele este un mincinos

Data publicării:
joe biden si donald trump alegeri sua 2020
Foto: Colaj foto Gettyimages

Candidatul democrat la alegerile prezidenţiale din SUA, Joe Biden, a declarat sâmbătă că se aşteaptă la "minciuni şi atacuri personale" din partea preşedintelui Donald Trump în prima lor dezbatere televizată, ce va avea loc marţi, dar s-a arătat încrezător că îi va putea face faţă. Totodată, al 47-lea vicepreședinte al Statelor Unite l-a comparat pe miliardarul republican cu șeful propagandei naziste, Joseph Goebbels, scrie Washington Post.

"Este ca Goebbels. Spui o minciună şi încă una şi încă una, o repeţi şi iar o repeţi până când acea minciună devine un fapt stabilit", a spus Joe Biden. "El nu ştie cum să discute fapte. Nu este atât de inteligent. Nu ştie mare lucru din politica externă sau din politica internă. Nu cunoaşte detaliile. Oamenii ştiu că preşedintele este un mincinos. Nu este ca şi cum ar fi o surpriză. Eu sunt pregătit să merg şi să explic de ce cred că el a eşuat şi de ce cred că propunerile mele îi vor ajuta pe americani şi economia americană şi ne vor întări securitatea pe scena internaţională.", a continuat democratul.

În consecinţă, "vor fi în principal atacuri personale şi minciuni", a adăugat fostul vicepreședinte, despre dezbaterea care urmează să aibă loc marți.

Joe Biden, în vârstă de 77 de ani, îl va înfrunta marţi seară pentru prima dată în direct pe preşedintele republican, pe care a promis să-l îndepărteze de la Casa Albă. Cei doi candidaţi se vor mai întâlni în alte două dezbateri înaintea scrutinului din 3 noiembrie, potrivit Agerpres.

Printre susţinătorii lui Biden există însă temerea că fostul vicepreşedinte, înclinat spre gafe şi deparaje, s-ar putea clătina în aceste dueluri televizate sub retorica agresivă a miliardarului republican.

Trump însuşi ironizează constant lipsa de dinamism a rivalului său, pe care l-a supranumit 'Joe Adormitul', sugerând chiar o formă de senilitate a acestuia.

Editor : Iulia Iancu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri