Joe Biden l-a asigurat pe Zelenski că primele tancuri Abrams vor ajunge în Ucraina săptămâna viitoare

Data actualizării: Data publicării:
Abrams Live Fire Qualifications
Tanc Abrams M1A2. Foto: Profimedia Images

Preşedintele american Joe Biden i-a dat asigurări joi lui Volodimir Zelenski, aflat în vizită la Washington, în legătură cu sprijinul constant al Statelor Unite şi a declarat că nu există nicio „alternativă” pentru Congresul american în afară de votul în favoarea continuării ajutorului acordat Ucrainei, scrie AFP, preluată de Agerpres. De asemenea, liderul american a spus că primele tancuri Abrams vor ajunge în Ucraina „săptămâna viitoare”. 

„Contez pe discernământul Congresului american. Nu există alternativă”, a răspuns preşedintele american la întrebarea unui jurnalist despre opoziţia unor aleşi republicani la validarea de către Congres a unui nou pachet de ajutor pentru Ucraina. 

Preşedintele Biden a ţinut să precizeze că primele tancuri Abrams vor ajunge în Ucraina „săptămâna viitoare”, pentru a întări forţele armate ucrainene în contraofensiva lor împotriva forţelor ruse. 

„Săptămâna viitoare, vor fi livrate Ucrainei primele tancuri americane Abrams”, a declarat liderul democrat la Casa Albă, în prezenţa preşedintelui ucrainean, care efectuează a doua vizită la Washington de la invazia rusă a Ucrainei din februarie 2022.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri