Video&Foto Moment istoric. Joe Biden s-a întâlnit cu Regele Charles, la castelul Windsor

Data actualizării: Data publicării:
biden si regele charless
Joe Biden, alături de Regele Charles, la castelul Windsor. Foto: Profimedia

ACTUALIZARE După discuțiile cu premierul Marii Britanii Rishi Sunak, președintele american Joe Biden s-a întâlnit, luni, și cu regele Charles, la Castelul Windsor. Cei doi vor discuta despre problemele climatice, relatează Sky News

ACTUALIZARE 13:00 Președintele american Joe Biden a ajuns luni în Downing Street și s-a întâlnit cu prim-ministrul Marii Britanii, Rishi Sunak, relatează The Guardian.

Președintele american Joe Biden, alături de premierul britanic Rishi Sunak. Foto: Profimedia
Președintele american Joe Biden, alături de premierul britanic Rishi Sunak. Foto: Profimedia

Întâlnirea premierului Sunak cu președintele Biden a durat în total 38 de minute. Cei doi au mers în grădina numărul 10 pentru discuții și s-au bucurat de o ceașcă de ceai, în timp ce discutau despre puterea „relației speciale” dintre SUA și Marea Britanie, relatează Sky News.

Biden i-a spus premierului Sunak că relația dintre SUA și Marea Britanie este „solidă”, iar britanicul a spus despre cele două națiuni că sunt „doi dintre cei mai fermi aliați” din NATO. „Știu că vom dori să facem tot ce putem pentru a consolida securitatea euro-atlantică, a spus Sunak.

Ambii lideri vor participa la summitul NATO de la Vilnius, din Lituania.

Știrea inițială

Joe Biden se va întâlni azi la castelul Windsor cu regele Charles al III-lea, pentru o discuție despre schimbările climatice. Mai dificilă se anunță întâlnirea cu premierul Rishi Sunak, a cincea în ultimele luni. Liderul guvernului de la Londra a criticat deja, voalat, Statele Unite, pentru decizia de a trimite Ucrainei muniție cu fragmentație.

Este doar primul aliat care nu susține decizia Washingtonului. La summit se anunță discuții și mai dificile pentru Joe Biden. Pentru președintele Statelor Unite, reuniunea este și o ocazie să le arate americanilor că merită al doilea mandat la Casa Albă, pentru că el deține în continuare inițiativa la nivel global, nu rușii sau chinezii.

Preşedintele american Joe Biden, care a decolat la bordul Air Force One de la o bază militară din Delaware, a aterizat duminică seara pe aeroportul Stansted, nordul Londrei.

Preşedintele SUA va fi primit luni la Castelul Windsor de regele Charles al III-lea, pentru prima data de la încoronare, la care Joe Biden a fost reprezentat de soţia sa Jill.
Cei doi şefi de stat ar urma să abordeze în principal probleme legate de mediu, potrivit Casei Albe. Preşedintele american urmează să se întâlnească apoi cu prim-ministrul Rishi Sunak în 10 Downing Street.

Dar în centrul turneului lui Joe Biden va fi summitul NATO de marţi şi miercuri din capitala Lituaniei, Vilnius, unde aliaţii occidentali vor discuta despre sprijinul lor pentru Ucraina împotriva invaziei ruse.

Democratul speră să profite de această ocazie pentru a convinge Turcia să accepte candidatura Suediei la NATO.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri