Joe Biden spune că ar vrea să impună sancțiuni suplimentare împotriva Rusiei după moartea lui Aleksei Navalnîi

Data publicării:
Joe Biden
Joe Biden, președintele SUA. Foto: Profimedia Images

Preşedintele SUA, Joe Biden, a declarat, luni, că „ia în considerare” sancţiuni suplimentare împotriva Rusiei lui Vladimir Putin, la trei zile după moartea opozantului Aleksei Navalnîi.

„Avem deja sancţiuni, însă luăm în considerare unele suplimentare, da”, a răspuns jurnaliştilor preşedintele american, care deja l-a declarat pe Vladimir Putin „responsabil” de moartea lui Navalnîi, anunţată, vineri, într-un penitenciar din regiunea arctică.

SUA şi Uniunea Europeană aplică deja mai multe serii de sancţiuni împotriva regimul de la Kremlin de la declanşarea războiului Rusiei împotriva Ucrainei pe 24 februarie 2022.

Sâmbătă seara, Biden i-a spus lui Volodimir Zelenski că este „încrezător” în continuarea ajutorului militar american pentru Ucraina, în prezent blocat de Camera Reprezentanţilor din Congres.

Senatul SUA, majoritar democrat, a aprobat un nou ajutor de 60 de miliarde de dolari asistenţă militară pentru Ucraina, asistenţă pe care Ucraina o cere în mod disperat SUA şi aliaţilor occidentali. Însă şeful majorităţii republicane din Camera Reprezentanţilor, Mike Johnson, refuză orice vot pe proiect.

Preşedintele Biden a mai asigurat, luni, că „va fi bucuros” să discute cu Johnson, una dintre marionetele lui Trump. Mike Johnson era un politician cvasi-necunoscut în SUA până când a fost găsit ca soluție de compromis pentru șefia Camerei Reprezentanților, după haosul provocat de trumpiști vreme de luni de zile. 

Donald Trump cere să fie, de asemenea, aprobată în Congres o înăsprire a legislaţiei privind imigraţia, înaintea oricărui ajutor financiar pentru Ucraina. Pe acest subiect, Donald Trump se folosește de o intoxicare clasică a republicanilor în condițiile în care administrația Biden este una dintre cele mai conservatoare în privința politicii de imigrație.

„Modul în care ei (republicanii - n. red.) întorc spatele ameninţării pe care o reprezintă Rusia, modul în care ei întorc spatele NATO şi obligaţiilor noastre este pur şi simplu şocant”, a afirmat  Biden, în campanie pentru a fi reales preşedintele SUA în 2024.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri