Jurnaliști cehi jefuiți în San Francisco, unde filmau la un summit economic organizat acolo pentru a arăta că orașul e sigur

Data actualizării: Data publicării:
masina de politie in san francisco
Jurnaliști cehi jefuiți în San Francisco, unde filmau la un summit economic organizat acolo pentru a arăta că orașul e sigur. FOTO: Profimedia Images

Un jurnalist ceh și echipa sa de filmare au fost jefuiți duminică în San Francisco, unde erau prezenți pentru summitul APEC (de cooperare economică Asia-Pacific), un eveniment major prin care autoritățile încearcă să reabiliteze imaginea orașului afectat în ultima perioadă de trafic de droguri, violențe și de prezența oamenilor fără adăpost, scrie Insider.

Bohumil Vostal, care lucrează pentru CT24, ieșise să filmeze orașul împreună cu echipa sa, când au fost atacați de trei bărbați mascați.

„S-au îndreptat spre cameramanul meu, au îndreptat o armă sore stomacul lui, și alta spre capul meu”, a declarat Bohumil Vostal.

Hoții au furat echipamente în valoare de 18.000 de dolari, împreună cu tot materialul filmat în ziua respectivă.

Jaful a avut loc aproape de centrul orașului San Francisco, a raportat Bloomberg, citând poliția. "Suspecții au cerut echipamentul de producție, iar victimele s-au conformat. Suspecții au urcat apoi în mașină și au fugit de la fața locului", a comunicat Departamentul de Poliție din San Francisco.

Jurnaliștii au cumpărat noi cabluri și echipamente și au folosit camera video personală pentru a continua filmările. Vostal a transmis pe Twitter că el și echipa vor continua să filmeze în San Francisco și se află în oraș pentru a acoperi întâlnirea președintelui Joe Biden cu liderul chinez Xi Jinping de miercuri.

Jaful are loc într-un moment în care autoritățile din San Francisco au lansat o campanie de îmbunătățire a imaginii orașului, pentru summitul de cooperare economică Asia-Pacific, care a început sâmbătă. Muncitorii au ridicat gunoiul, au șters graffiti și au spălat străzile.

Oficialii spun că summitul – cea mai importantă conferință din oraș din 1945 – este o oportunitate crucială pentru cei 20.000 de vizitatori ai săi de a vedea un San Francisco reînnoit, după ce a fost afectat de numărul mare de persoane fără adăpost, consum de droguri și criminalitate.

Primarul din San Francisco, London Breed, a declarat luni seară că s-a întâlnit cu Vostal și echipa sa după jaf și că poliție face anchetă. 

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri