Mesajul lui Kadîrov după moartea lui Prigojin: În ultimul timp nu voia să vadă imaginea de ansamblu

Data actualizării: Data publicării:
prijgojin kadirov
Șeful grupării Wagner, Evgheni Prigojin, alături de liderul cecen Ramzan Kadîrov. Foto: Captură Telegram

Liderul cecen Ramzan Kadîrov a vorbit despre moartea șefului grupării Wagner, Evgheni Prigojin, despre care spune că „este o mare pierdere pentru întregul stat”, potrivit unian.net. Kadîrov susține că „în ultima perioadă, Prigojin ori nu vedea, ori nu voia să vadă imaginea de ansamblu în țară”, adăugând că l-a avertizat „să-și abandoneze ambițiile personale”.

Kadîrov a postat un mesaj pe canalul său de Telegram despre moartea lui Prigojin. El a scris despre șeful Wagner că a fost prietenul său de mult timp și l-a ajutat „în unele probleme” din Libia și Africa. Potrivit liderului cecen, Prigojin a avut o mare contribuție în războiul rusesc împotriva Ucrainei.

„Evgheni Prigojin a fost foarte activ pentru vârsta lui, a fost o figură importantă a statului. Dar recent, ori nu vedea, ori nu voia să vadă imaginea de ansamblu a ceea ce se întâmplă în țară. L-am rugat să-și abandoneze ambițiile personale în favoarea chestiunilor de importanţă supremă ale statului. Orice altceva putea fi decis mai târziu. Dar asta a fost el, Prigojin, cu caracterul său de fier şi dorinţa de a-şi atinge scopul”, a adăugat el.

Avionul privat al lui Prigojin s-a prăbușit între Moscova și Sankt Petersburg, în regiunea Tver. Potrivit FlightRadar, a căzut la câteva minute de la decolare. Domeniul lui Vladimir Putin de pe lacul Valdai, împânzit cu sisteme de apărare antiaeriană, este la doar 50 de kilometri depărtare.

La doar trei minute după ce a apărut informația privind prăbușirea, presa rusă a scris că pe lista de pasageri era Evgheni Prigojin. Iar șeful Wagner nu călătorea singur, ci alături de principalii comandanți Wagner.

Și gruparea Wagner a confirmat moartea liderului său. „Nu reușesc să-mi găsesc cuvintele... Ne-am pierdut comandantul, am pierdut doi comandanți. Avem alți comandanți cărora ne vom supune. Și vom opera în continuare conform regulilor Wagner. Ne exprimăm condoleanțele... Ce s-a întâmplat, s-a întâmplat. Trebuie să rămânem uniți”, spune un mercenar Wagner. 

 

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri