Kevin Mitnick, cel mai căutat hacker din lume în anii 90, a murit la 59 de ani

Data publicării:
Kevin Mitnick
Kevin Mitnick în 2003. Sursa foto: Profimedia Images

Kevin Mitnick, considerat de FBI "cel mai căutat" hacker din lume în anii '90, a murit la vârsta de 59 de ani, informează BBC.

La mijlocul anilor '90, Mitnick a petrecut cinci ani în închisoare pentru fraudă informatică. El a fost eliberat în anul 2000 și a schimbat taberele, devenind un faimos consultant de securitate informatică și autor.

Kevin Mitnick a murit duminică, după o luptă de 14 ani cu cancerul pancreatic.

Mitnick a devenit faimos în SUA în anii '90 după ce a "spart" mai multe site-uri guvernamentale și de companii și a furat informații. A fost denumit "cel mai căutat" hacker din lume de FBI. O adevărată vânătoare de oameni desfășurată de FBI la nivel național a dus la arestarea lui în 1995 și condamnarea pentru fraudă informatică.

Autoritățile americane credeau că Mitnick deținea secrete comerciale în valoare de milioane de dolari.

În cartea sa de memorii din 2011, Mitnick a negat că și-ar fi folosit abilitățile pentru câștiguri financiare. "Oricine joacă șah știe că este suficient să-ți învingi adversarul. Nu trebuie să-i jefuiești regatul sau sa-i preiei bunurile ca să merite efortul", scria el.

După eliberarea din închisoarea, în 2000, Kevin Mitnick a devenit hacker "white hat" (care testează sisteme de securitate și identifică vulnerabilități software), autor și orator.

În 2003, a lansat Mitnick Security Consulting, care a oferit consultanță de securitate cibernetică mai multor companii din topul Fortune 500 și unor agenții guvernamentale.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri