Kim Jong Un interzice femeilor din Coreea de Nord să poarte numele fiicei lui. Cele care au deja acest nume trebuie să-l schimbe

Data actualizării: Data publicării:
kim și fiica lui
Kim Ju Ae s-a alăturat tatălui și mamei, Ri Sol Ju, într-o vizită la o bază militară. Foto: Profimedia Images

Autoritățile nord-coreene obligă fetele și femeile care se cheamă „Ju Ae” să-și schimbe numele. Acesta este numele fiicei lui Kim Jong Un, iar dictatorul de la Phenian nu vrea ca alte femei să-l poarte, relatează Radio Free Asia, citat de Business Insider.

Kim Ju Ae a fost prezentă și anul trecut la testarea unei rachete intercontinentale cu tatăl ei. Foto: Profimedia Images
Kim Ju Ae a fost prezentă și anul trecut la testarea unei rachete intercontinentale cu tatăl ei. Foto: Profimedia Images

Postul de radio a citat două surse anonime care au spus că guvernele locale din orașele Jeongju și Pyongsong au emis ordine pentru ca femeile să-și schimbe certificatele de naștere.

„Ieri, Ministerul Securității din orașul Jeongju a chemat femeile înregistrate la departamentul de înregistrare a rezidenților sub numele „Ju Ae” pentru a-și schimba numele”, a spus unul dintre locuitori.

Acesta a povestit că o fetiță de 12 ani din cartierul său se numea Ju Ae, iar părinților ei li s-a cerut să se prezinte la Ministerul Securității pentru a-i schimba certificatul de naștere.

Autoritățile au spus că numele ei este acum rezervat persoanelor cu „cea mai înaltă demnitate”, a adăugat sursa anonimă.

Kim Ju Ae, despre care se crede că are 10 ani, este singurul dintre cei trei copii ai lui Kim care a fost prezentat publicului. Ea și-a făcut debutul când a  inspectat alături de tatăl ei pregătirile pentru testarea rachetelor balistice intercontinentale, în noiembrie 2022.

Fata a fost adusă din nou în centrul atenției săptămâna trecută, când a participat la un banchet de stat și s-a fotografiat cu generalii de top ai Coreei de Nord.

Ju Ae s-a alăturat tatălui său și mamei sale, Ri Sol Ju, într-o vizită la o bază militară. Acolo s-a desfășurat un fastuos banchet pentru aniversarea de 75 de ani a Armatei Populare Coreene.

Mulți analiști spun că a devenit clar că Kim Jong-un a luat deja decizia în privința succesoarei sale, confirmând speculațiile care au început să apară de anul trecut, când Kim Ju Ae a fost prezentă la testarea unei rachete intercontinentale cu tatăl ei.

Mai mult, presa de stat a publicat un articol, tot în noiembrie, cu fotografii cu Kim și fiica sa, în care Ju Ae este descrisă ca „cea mai iubită fiică”.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Cine este Andrei Nae, profesorul universitar care a scandalizat Internetul, după ce a apărut cu o fustă...
Digi FM
“Sunt șocat de ce se întâmplă pe străzile din București”. Un turist olandez, uimit de ce se întâmplă în...
Pro FM
Chipul Madonnei, tot mai transformat. Artista, protagonista unei inedite ședințe foto într-o mașină vintage
Film Now
Mark Wahlberg și-a dat gata fanii: la 2 noaptea în sala de sport, dedicat scopului de a fi în cea mai bună...
Adevarul
De câți ani are nevoie Putin pentru a reface armata rusă, conform șefului armatei britanice
Newsweek
Tânără născută în închisoare, acceptată la Harvard, una dintre cele mai mari universități din lume
Digi FM
“Sunt șocat de ce se întâmplă pe străzile din București”. Un turist olandez, uimit de ce se întâmplă în...
Digi World
Descoperirea ADN crucială, care ar putea contribui la vindecarea unuia dintre cele mai mortale tipuri de...
Digi Animal World
Cum a reușit un câine să incendieze locuința stăpânilor săi. Momentul a fost surprins de camerele de...
Film Now
Cine e noul iubit al Sofiei Vergara. Cel care a cucerit-o are o profesie importantă, a trecut printr-un...
faza de joc din meciul fcsb maccabi tel aviv
FCSB a remizat cu Maccabi Tel Aviv, scor 1-1, în prima manşă a turului doi preliminar al Ligii Campionilor