Klaus Iohannis: Salut decizia CDU de a o propune pe Ursula von der Leyen pentru un nou mandat de Preşedinte al Comisiei Europene

Data publicării:
klaus iohannis si ursula von der leyen
Klaus Iohannis și președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. FOTO: Presidency

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, luni, că salută decizia Uniunii Creştin Democrate (CDU), formațiune de centru-dreapta, de a o propune pe Ursula von der Leyen pentru un nou mandat de Preşedinte al Comisiei Europene.

"Salut decizia CDU de a o propune pe Ursula von der Leyen pentru un nou mandat de Preşedinte al Comisiei Europene. Sunt încrezător în dorinţa sa de a consolida unitatea şi obiectivele strategice ale Uniunii Europene şi de a lucra pentru soluţii concrete pentru toate Statele Membre şi cetăţenii europeni", a fost mesajul şefului statului.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în vârstă de 65 de ani, a anunţat luni, la Berlin, într-o reuniune a Uniunii Creştin Democrate, a cărei membră este şi care o susţine, că va candida la un nou mandat.

Sondajele efectuate în statele UE arată că o alianţă în Parlamentul European între grupurile politice progresiste (popularii, socialiştii, Verzii şi Renew) ar putea fi de data aceasta mai dificilă în urma creşterii popularităţii partidelor conservatoare şi de extremă dreapta, totuşi acestea din urmă nu vor putea împiedica formarea unei majorităţi a celor dintâi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri