Kuleba, reacție acidă în fața ministrului de Externe francez: Ne-am săturat de "soluții speciale", constant inventate pentru Ucraina

Data actualizării: Data publicării:
kuleba-profimedia
Ministrul ucrainean de Externe i-a spus omologului său francez că este sătul de amânări și de soluții speciale. FOTO: Profimedia Images

Ministrul ucrainean de Externe i-a spus omologului său francez că este sătul de amânări și de soluții speciale. Dmitro Kuleba a cerut un răspuns concret și rapid la cererea Ucrainei de aderare la Uniunea Europeană. 

Declarația vine ca răspuns la propunerea lui Emmanuel Macron de a crea o nouă structură, pentru țările aspirante la aderare. Iar un alt oficial de la Paris a declarat, recent că Ucraina ar putea fi primită în UE abia peste 15-20 de ani.

Dmitro Kuleba, ministrul ucrainean de Externe: "Știți prea bine că noi, în Ucraina, ne-am săturat de <soluții speciale>, jumătăți de măsură, <abordări speciale>, <modele speciale>, care sunt constant inventate pentru Ucraina în unele capitale europene.

Nu avem nevoie de soluții speciale. Nu avem nevoie de modele speciale. Avem nevoie de o afirmație legală, clară, că Ucraina face parte din proiectul de integrare europeană, iar o astfel de afirmație ar fi acordarea statutului de candidat".

Catherine Colonna, ministrul de Externe al Franței: "Dorim să oferim de acum posibilitatea de cooperare, aș spune chiar garanție de cooperare Ucrainei, care nu este în niciun fel un substitut pentru calea către Uniunea Europeană. Nu acționează ca o alternativă, ci în plus, pentru că ne-am dori să deschidem căi de solidaritate și cooperare concretă de acum, cât mai repede posibil".

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri