„Lăsați-l să încerce”. Șeful diplomației poloneze îi răspunde lui Lukașenko, după ce a anunțat că Belarusul se pregătește de război

Data publicării:
Radoslaw Sikorski
„Lăsați-l să încerce. Să vedem cine va câștiga”, a spus Radoslaw Sikorski. FOTO: Profimedia Images

Ministrul polonez de Externe a reacționat în urma declarațiilor lui Aleksandr Lukașenko, care a spus că Belarusul „se pregătește de război”. „Lăsați-l să încerce. Să vedem cine va câștiga”, a spus Radoslaw Sikorski, potrivit Nexta.

Ministrul de Externe din Polonia, Radoslaw Sikorski, a afirmat, după declarațiile lui Lukașenko: „Lăsați-l să încerce. Să vedem cine va câștiga”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 Aleksandr Lukașenko a anunțat că se pregătește de război, deși „nu și-l dorește”.

Aliatul lui Putin a vizitat orașul de graniță Grodno, aproape de frontierele Belarusului cu Polonia și Lituania, relatează Ukrainska Pravda.

„Nu credeți pe nimeni care vă spune că noi vrem război. Ne pregătim de război, dacă e să vorbesc sincer despre asta. «Dacă vrei pace, pregătește-te de război», nu sunt vorbele mele, dar sunt foarte bine spuse”, a spus dictatorul, referindu-se la un citat din scriitorul roman Vegetius.

Lukașenko a mai spus că Belarusul face „pregătirile necesare” pentru un posibil conflict, incluzând unitățile relevante și furnizând variate tipuri de arme și de echipamente pentru armată.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri