Lavrov spune că atacul cu drone asupra Kremlinului a fost un „act ostil” și amenință „cu acțiuni concrete”

Data publicării:
Russian Foreign Minister Sergey Lavrov during a press conference following the International Syria Support Group meeting at the Munich Security Conference February 11, 2016 in Munich, Germany.
Ministrul de Externe rus Serghei Lavrov. Foto: Profimedia

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat vineri că incidentul de miercuri cu drona de la Kremlin a fost un „act ostil” și Rusia va răspunde cu „acțiuni concrete”, scrie Reuters.

Rusia a acuzat Ucraina că a atacat cu drone Kremlinul în încercarea de a-l ucide pe președintele Vladimir Putin și a acuzat Statele Unite că sunt în spatele presupusului atac. Ucraina a negat acest lucru, iar Casa Albă a respins „minciunile” Rusiei.

„A fost clar un act ostil, este clar că teroriştii de la Kiev nu l-ar fi putut săvârşi fără ştirea stăpânilor lor”, a declarat Lavrov.

„Nu vom răspunde vorbind despre „casus belli” sau nu, vom răspunde cu acțiuni concrete”, a spus Lavrov, într-o conferință de presă în India.

„Casus belli” este un termen latin pentru o acțiune care oferă justificare pentru război. Războiul Rusiei în Ucraina se află acum la cea de-a 15-a lună, deși Moscova continuă să-l descrie drept o „operațiune militară specială”.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri