Lecția de istorie predată de Putin elevilor olimpici: Războiul a fost declanșat de Ucraina, rușii luptă pentru locuitorii din Donbas

Data actualizării: Data publicării:
Russian President Vladimir Putin holds an open lesson titled Talking of What Matters, which is attended by the winners of Olympiads and competitions in the field of culture, art, science and sport among school students at the Museum and Theatre Educational Complex in Kaliningrad
Vladimir Putin le-a ținut o lecție despre „lucrurile importante” elevilor olimpici ruși. Foto: Profimedia

Președintele rus Vladimir Putin le-a ținut elevilor olimpici din mai multe domenii - cultură, artă, știință, sport - o lecție deschisă, „Să vorbim despre lucruri importante”, în care le-a prezentat copiilor viziunea sa asupra „operațiunii militare speciale” din Ucraina, relatează agenția rusă de stat Ria Novosti. Vladimir Putin le-a spus copiilor că războiul din Ucraina fost declanșat de Ucraina în 2014 și că acum soldații ruși „își dau viața pentru Rusia și pentru oamenii care trăiesc în Donbas”.

În Ucraina se creează o „enclavă antirusă” care ameninţă Rusia, iar obiectivul campaniei militare pe care o desfăşoară Rusia este lichidarea acesteia, a declarat joi preşedintele rus Vladimir Putin, citat de agenţiile de presă EFE şi Interfax, preluate de Agerpres.

„Pe teritoriul Ucrainei de astăzi a început crearea unei enclave antiruse care ne ameninţă ţara”, a afirmat Putin în cadrul unei întâlniri cu elevi la Kaliningrad, exclavă rusă la Marea Baltică, cu ocazia începerii anului şcolar în Rusia la 1 septembrie, imagini transmise în direct de televiziunea publică rusă.

În discursul său, Putin a insistat, din nou, că Ucraina nu a existat niciodată ca stat înainte de crearea URSS şi că regimul comunist a creat Republica Sovietică Socialistă Ucraineană, căreia i-a transferat vaste teritorii ancestrale ruseşti.

„Nu a existat un astfel de stat. După revoluţia (bolşevică) din 1917 s-au creat tot felul de cvasistate, iar apoi, în timpul formării Uniunii Sovietice, a apărut şi Ucraina. Partidul Comunist, aflat atunci la putere, a creat republici unionale, transferând Ucrainei o parte semnificativă din teritoriile istorice ruseşti, inclusiv Donbas, deşi locuitorii din Donbas nu-şi doreau aceasta. Sunt documente care dovedesc acest lucru”, a afirmat Vladimir Putin, citat de Interfax.

Despre scopul operațiunii speciale

Potrivit liderului de la Kremlin, unii acuză Rusia de agresiune în Ucraina, când, de fapt, lucrurile stau exact invers, relatează agenția Ria de la întâlnirea președintelui rus cu elevii olimpici.

„Nimeni nu înțelege sau nu știe că, după lovitura de stat din 2014 în Ucraina (revoluția în urma căreia fostul președinte Viktor Ianukovici a fugit în Rusia - n.r.), locuitorii din Donețk, Lugansk, Crimeea - în orice caz, o mare parte dintre ei - nu au vrut să recunoască rezultatele acestei lovituri”, a declarat Vladimir Putin, citat de Ria.

El a mai spus că scopul Rusiei este să încheie războiul pe care autoritățile de la Kiev l-au declanșat împotriva acestor oameni în urmă cu opt ani.

Președintele a anunțat că este nevoie de sprijin pentru soldații ruși care luptă să-i protejeze pe locuitorii Donbasului și ai patriei-mamă, potrivit Ria.

„Bineînțeles, merită tot sprijinul din partea societății. Este foarte important. Și din partea tinerilor. Pentru că băieții care luptă își riscă viața și mulți mor. Trebuie să înțeleagă pentru ce își dau viața - pentru Rusia și pentru oamenii care trăiesc în Donbas”, a mai afirmat Putin.

Despre cum se învață istorie în Ucraina

Putin a mai declarat că ministrul Educației Serghei Kravțov i-a spus cu o zi înainte cum este predată în Ucraina istoria relațiilor cu Rusia.

„Elevii nu știau că există un pod al Crimeei (Podul lui Putin - n.r.). Credeau că este un fake. (...) Nu știau nici măcar că Ucraina și Rusia au fost parte a unui singur stat - Uniunea Sovietică”, a subliniat președintele, potrivit Ria.

Despre secretul succesului

Putin este convins că disciplina joacă un rol important în obținerea succesului, dar nu este de ajuns. Potrivit lui, doar o combinație a mai multor factori va ajuta la obținerea rezultatului dorit.

„Aceasta este cheia succesului. Și, bineînțeles, sârguința. În general, sârguința este un talent separat. Forțați-vă să lucrați și să o faceți productiv”, le-a spus liderul de la Kremlin elevilor.

El a subliniat că succesul țării este făcut din succesul cetățenilor săi.

(Intertitlurile au fost preluate așa cum au apărut pe agenția Ria.)

Editor : Bogdan Păcurar

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri