Liderul mișcării anti-vaccinare împotriva Covid-19 din Italia a ajuns în stare gravă la ATI. Acum spune că se va vaccina

Data actualizării: Data publicării:
lorenzo damiano
Liderul anti-vacciniştilor din Italia s-a infectat cu Covid și regretă că n-a crezut în virus. Foto: Captură video

Lorenzo Damiano, liderul mișcării anti-vaccin împotriva Covid-19 din Italia, a ajuns să creadă în știință și să-și schimbe viziunea asupra virusului și a pandemiei după ce s-a infectat, iar din cauza formei severe a fost internat în spital. Acesta le-a spus jurnaliștilor italieni că se va vaccina. 

Lider al mișcării numită "No Vax" în Italia, el și-a schimbat radical părerea cu privire la vaccinul care protejează împotriva Covid, după ce a făcut o formă severă a bolii și a ajuns la spital, relatează ANSA.

Damiano a condus protestele anti-vaccin în Treviso, lângă Veneția, și s-a opus vehement introducerii certificatului verde ca măsură împotriva răspândirii virusului. Într-o declarație publică, el a afirmat că scepticii la vaccin sunt "tratați ca niște victime ale Holocaustului".

Totul s-a schimbat atunci când bărbatul a ajuns la spital și a fost internat într-o secție ATI, într-o stare gravă. Damiano le-a spus reporterilor italieni că după această perioadă (petrecută în spital - n.r.) vede complet diferit lucrurile în ceea ce privește pandemia.

"În mod clar, viziunea mea s-a schimbat, sunt gata să spun lumii cât de important este să urmărești colectiv știința, cea care te vindecă și te salvează. Mă voi vaccina", a declarat Lorenzo Damiano.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Medicii din spitalele italiene spun că internările în rândul persoanelor care nu cred în vaccin au crescut cu 17% în toată țara.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri