Video&Foto Liderul opoziției din Coreea de Sud a fost înjunghiat în gât în timpul unei vizite electorale. Momentul atacului

Data actualizării: Data publicării:
Lee Jae-myung injunghiat
Liderul opoziției din Coreea de Sud a fost înjunghiat în gât în timpul unei vizite electorale. FOTO: Profimedia Images

ACTUALIZARE Liderul opoziţiei sud-coreene, Lee Jae-myung, care a fost înjunghiat în gât marţi în timpul unei deplasări în oraşul Busan din sud-estul ţării, a fost internat la terapie intensivă după ce a fost supus unei intervenţii chirurgicale, a anunţat partidul său, potrivit AFP, citată de Agerpres. 

„S-a confirmat că i-a fost afectată vena jugulară internă”, a declarat, la Seul, Kwon Chil-seung, de la Partidul Democrat, după operaţie.

Lee Jae-myung „este în prezent la terapie intensivă şi se recuperează”, a adăugat el.

Știrea inițială

Liderul opoziției din Coreea de Sud a fost înjunghiat în gât în timpul unei vizite electorale. Atacul a avut loc în timp ce vorbea cu jurnaliștii.

Lee Jae-myung, care a pierdut cu un scor strâns ultimele alegeri prezidențiale, făcea o vizită electorală în oraşul Busan din sudul ţării și era înconjurat de jurnaliști.

Lee vizita şantierul de construcţie a noului aeroport Gadeokdo, când un bărbat care a pretins că vrea un autograf s-a aruncat brusc spre el cu un cuțit.

Videoclipurile cu atacul difuzate pe reţelele sociale îl arată pe Lee prăbuşindu-se mai întâi în mulţime şi apoi la pământ, în timp ce mai multe persoane încearcă să îl imobilizeze pe atacator. Fotografiile de după incident îl arată pe Lee întins pe jos cu ochii închişi, în timp ce cineva îi apasă o batistă pe partea laterală a gâtului.

Liderul opoziției din Coreea de Sud a fost înjunghiat în gât în timpul unei vizite electorale. FOTO: Profimedia Images
Liderul opoziției din Coreea de Sud a fost înjunghiat în gât în timpul unei vizite electorale. FOTO: Profimedia Images

Liderul opoziției sud-coreene era conștient când a fost dus la spital. A suferit o rană de un centimetru care nu îi pune viața în pericol.

Atacatorul a fost arestat la faţa locului. Este vorba despre un bărbat de 50 – 60 de ani.

Lee, în vârstă de 59 de ani, conduce Partidul Democrat din Coreea. În prezent, el nu este membru al legislativului sud-coreean, dar se aşteaptă ca el să candideze pentru un loc la următoarele alegeri generale, care vor avea loc în aprilie 2024.

În 2022, politicianul a ratat președinția la o distanță de numai 0,73% în urma actualului șef al statului.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri