Lukașenko spune că nu va ezita să folosească armele nucleare pe care le-a primit de la Putin

Data publicării:
Alexander Lukașenko la exercițiile militare ruso-belaruse
Dictatorul bielorus, Aleksandr Lukașenko. Foto: Profimedia Images

Dictatorul din Belarus, Aleksandr Lukașenko, spune că nu va ezita să folosească armele nucleare pe care Rusia le-a adus pe teritoriul țării sale dacă va fi atacat - „răspunsul va urma imediat”, a spus dictatorul bielorus.

„Să nu dea Dumnezeu ca eu să fiu nevoit să iau decizia de a folosi aceste arme. Dar nu voi ezita dacă am fi atacaţi”, a declarat Lukaşenko în cursul unei vizite de lucru în regiunea Minsk, potrivit agenţiei de presă bieloruse, Belta, citată de Agerpres.

Lukaşenko, principalul aliat al Rusiei în războiul acesteia împotriva Ucrainei, a declarat că armele nucleare rusești care urmează să fie desfăşurate în curând în ţara sa sunt necesare „pentru ca niciun picior de ticălos să nu mai pună vreodată piciorul pe pământul bielorus”. Dictatorul de la Minsk a mai spus că, în cazul în care ţara sa ar fi atacată, „răspunsul va urma imediat”.

„Am spus-o deja în câteva rânduri”, a spus el, adăugând că „este puţin probabil ca cineva să vrea să declare război împotriva unei ţări care are astfel de arme”.

„Acestea sunt arme pentru descurajare!”, a exclamat Lukaşenko.

Săptămâna trecută, dictatorul rus, Vladimir Putin, a anunţat desfăşurarea de arme nucleare tactice pe teritoriul Belarusului începând cu 8 iulie, aşa cum s-a convenit între cele două țări în luna martie, o evidentă încercare de a pune presiune pe Ucraina să renunțe la luptă.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri