Maia Sandu a donat premiul de 30.000 de euro primit la Timișoara unei organizații pentru copii cu sindromul Down

Data actualizării: Data publicării:
Maia Sandu
Maia Sandu, președinta Republicii Moldova. Foto: Profimedia Images

Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunțat luni, pe Facebook, că donează Premiul „Timişoara pentru Valori Europene”, în valoare de 30.000 de euro, organizaţiei „Prietena mea”, despre care susține că „este vocea copiilor cu sindromul Down şi promovează incluziunea lor”. Asociaţia pentru Promovarea Timişoarei va transfera direct banii către asociație.

Maia Sandu afirmă că „asociaţia „Prietena Mea” este vocea copiilor cu sindromul Down şi promovează incluziunea lor, ca ei să trăiască în familii şi comunităţi armonioase. Fiecare copil are nevoie de dragostea celor din jur pentru a creşte, a se dezvolta şi a fi fericit”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Asociația Obștească „Prietena Mea” are misiunea de a crește gradul de acceptare a dizabilităților prin informare, sensibilizare și abilitare atât a părinților copiilor cu nevoi speciale, cât și a societății”, a mai scris Maia Sandu pe Facebook. 

Asociaţia pentru Promovarea Timişoarei va transfera direct banii Asociaţiei Obşteşti „Prietena Mea”, potrivit News.ro. 

Maia Sandu a primit la 13 ianuarie premiul „Timişoara Pentru Valori Europene”, care este însoţit de suma de 30.000 euro.

Ca urmare a apariţiei unor polemici pe această temă, Preşedinţia Republicii Moldova a cerut lămuriri în acest sens Centrului Naţional Anticorupţie, care a stabilit că Maia Sandu poate să primească premiul, întrucât termenul de „premiu” nu se regăseşte în lista celor care se circumscriu noţiunii de „cadou”.

Premiul a deranjat la Moscova, unde purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe, Maria Zaharova, a comentat pe larg pe această temă, în briefingul său din 17 ianuarie, cu acuzaţii la adresa Maiei Sandu, care ar facilita „colonizarea” Moldovei de către România.

Editor : A.R. | C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri