Maia Sandu anunță zi de doliu național în Republica Moldova după atacul armat de la Aeroportul din Chișinău

Data actualizării: Data publicării:
Maia Sandu, președinta Republicii Moldova participă la o întâlnire cu președintele României, Klaus Iohannis și cancelarul german Olaf Scholz la București pe 3 aprilie 2023.
Maia Sandu, președinta Republicii Moldova. Foto: Profimedia Images

Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, decretează zi de doliu național marți, 4 iulie, pentru comemorarea victimelor în urma atacului armat de pe Aeroportul Internaţional din Chişinău din 30 iunie, „în semn de profundă compasiune şi solidaritate cu familiile, rudele şi apropiaţii victimelor”, informează Agerpres. 

Direcţia de informare şi comunicare cu mass-media a preşedinţiei moldovene precizează,  într-un comunicat, că la 4 iulie drapelele de stat vor fi arborate în bernă în toate localităţile din Republica Moldova, precum şi la misiunile diplomatice şi consulare de peste hotare. La ora 12.00 se va păstra un moment de reculegere în memoria victimelor incidentului.

Autorităţilor publice, întreprinderilor şi organizaţiilor li se recomandă să renunţe la desfăşurarea acţiunilor distractive de masă, iar instituţiilor mass-media, să ţină cont de specificul zilei de 4 iulie la editarea publicaţiilor şi la formarea programelor, conform comunicatului citat.

Preşedinta Maia Sandu a semnat şi un decret prin care se conferă post-mortem Medalia „Meritul Militar” celor două victime - Igor Ciofu, locotenent-colonel în rezervă al Serviciului de Protecţie şi Pază de Stat, şi Serghei Munteanu, agent-şef adjunct al Poliţiei de Frontieră a Ministerului de Interne.

Un atac armat a avut loc vineri seara pe Aeroportul Internaţional din Chişinău. Unui cetăţean al Tadjikistanului i-a fost interzisă intrarea în Republica Moldova, iar acesta a împuşcat mortal un poliţist de frontieră şi un angajat al securităţii aeroportuare. Atacatorul a fost ulterior capturat şi se află în stare gravă la un spital din Chişinău, aminteşte portalul Deschide.md.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri