Maia Sandu avertizează că Europa va plăti un preț mult mai mare dacă Putin nu este oprit: „Ucraina face cel mai mare sacrificiu”

Data publicării:
maia sandu
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu. FOTO: Profimedia Images

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, trebuie oprit, altfel toată Europa va plăti un preț mult mai mare, a declarat miercuri președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, potrivit Reuters.

Sandu a denunțat de mult timp invazia Rusiei în Ucraina și a susținut de mai multe ori că cea mai mare amenințare cu care se confruntă țara sa este Kremlinul. Rusia o acuză că distruge bunele relații și instigă la rusofobie.

„Trebuie să înțelegeți că Putin nu se va opri decât dacă este oprit. Și dacă nu este oprit, costurile vor fi mult mai mari pentru noi toți. Ucraina este cea care face cel mai mare sacrificiu”, a declarat Sandu.

A fost în interesul tuturor, „nu doar al Ucrainei și Moldovei”, ca Ucraina să continue să primească asistență.

„De asemenea, contez și cred în solidaritatea democrațiilor mondiale și sper că Ucraina va continua să primească orice fel de sprijin de care are nevoie”, a declarat ea pentru Veridica.

Republica Moldova, a spus ea, ajută Ucraina cu tot ce poate.

Consiliul European a decis să deschidă negocierile de aderare la UE cu Ucraina și Moldova, în această lună.

De asemenea, Maia Sandu a anunţat duminica aceasta că va candida pentru un nou mandat.

„Dragi cetăţeni, cu câţiva ani în urmă, am pornit, împreună, pe un drum al transformării Moldovei într-o ţară mai bună. După trei ani de mandat, am reuşit să menţinem pacea acasă, să întărim independenţa ţării, să avem o guvernare alături de oameni şi să deschidem negocierile pentru aderarea Moldovei la Uniunea Europeană. Viitorul nostru este în familia europeană şi este necesar să spunem clar - toată ţara - ce drum alegem pentru Moldova. Solicit Parlamentului să iniţieze organizarea unui referendum toamna viitoare, la care vocea cetăţenilor să fie hotărâtoare”, a declarat Maia Sandu.

Preşedintele Republicii Moldova a subliniat că pe parcursul mandatului său şi-a asumat să ducă până la capăt misiunea integrării europene.

 

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri