18 ani de mister. O tânără care a dispărut în timpul vacanței din Aruba a fost, de fapt, ucisă, iar detaliile au ieșit acum la lumină

Data actualizării: Data publicării:
Natalee Holloway
Natalee Holloway FOTO: Beth Holloway

La aproape două decenii după ce Natalee Holloway a dispărut în Aruba, bărbatul suspectat încă de atunci că a omorât-o a mărturisit, în sfârșit, că a ucis-o pe adolescenta din Alabama.

Mărturia lui Joran van der Sloot a fost făcută publică imediat după ce acesta a recunoscut miercuri în instanța federală că este vinovat de extorcarea și fraudarea familiei lui Holloway, potrivit CNN.

El a fost acuzat că a încercat să vândă informații despre locul în care se află rămășițele lui Holloway mamei acesteia, Beth Holloway, în schimbul a 250.000 de dolari.

„S-a terminat. Joran van der Sloot nu mai este suspect de uciderea fiicei mele. El este ucigașul”, a spus Beth Holloway, miercuri.

„După 18 ani, cazul lui Natalee este rezolvat. A mărturisit în cele din urmă că a ucis-o pe Natalee”, a mai spus femeia.

Van der Sloot, care are acum 36 de ani, a recunoscut că a ucis-o pe Natalee pe o plajă din Aruba, pentru că i-a respins avansurile sexuale. El a spus că adolescenta a fost prima care l-a lovit în zona organelor genitale, iar el a răspuns lovind-o cu piciorul în față, apoi cu o piatră mare, după care a decis să o „împingă” în ocean, conform mărturiei.

Cadavrul lui Holloway nu a fost găsit niciodată. În 2012, un judecător din Alabama a semnat un document prin care a fost declarată moartă din punct de vedere legal.

Moartea lui Holloway în 2005 și a lui Stephany Flores, o femeie peruană, în 2010 – pe care van der Sloot a recunoscut anterior că a ucis-o – au dus la o condamnare federală de 20 de ani, pedeapsă stabilită în urma unui acord de recunoaștere a faptei încheiat între inculpat și instanța de judecată.

Judecătoarea Anna Manasco ia spus lui van der Sloot: „Am luat în considerare mărturia ta cu privire la uciderea brutală a lui Natalee Holloway. Ai ucis cu brutalitate, în incidente separate, la câțiva ani distanță, două femei frumoase care ți-au refuzat avansurile sexuale”.

După ce a citit mărturia lui van der Sloot, judecătoarea a spus că trupul lui Holloway nu va fi găsit niciodată.

Van der Sloot a fost arestat de mai multe ori în legătură cu moartea lui Holloway, dar a fost eliberat de autoritățile din Aruba, care au invocat lipsa probelor directe.

Joran van der Sloot smiles as he is extradited from Perú to the United States
Joran van der Sloot FOTO: Profimedia Images

În prezent, el ispășește o pedeapsă de 28 de ani de închisoare în Peru, pentru uciderea lui Flores, în 2010.

În 2021, van der Sloot a fost condamnat pentru trafic de cocaină în închisoarea în care era încarcerat și a fost condamnat la încă 18 ani în Peru.

„Deoarece legea peruană interzice pedepsele cu închisoarea mai mari de 35 de ani (cu excepția condamnărilor pe viață), inculpatul este în prezent programat să fie eliberat din închisoare în jurul datei de 10 iunie 2045”, se precizează într-un document al instanței.

Dar oficialii peruvieni i-au permis eliberarea temporară în iunie, pentru a ajunge în SUA, unde era acuzat de extorcare și fraudă electronică.

Van der Sloot își va ispăși pedeapsa în închisoarea din Peru.

18 ani de mister

În 2005, când a dispărut, Natalee Holloway era în vacanță în Aruba, într-o excursie organizată la absolvirea liceului.

Tânăra de 18 ani a fost văzută ultima oară plecând dintr-un club de noapte împreună cu van der Sloot și alți doi bărbați, frații Deepak și Satish Kalpoe.

Cei trei bărbați au fost arestați în 2005, dar au fost eliberați din cauza lipsei de probe.

Au fost din nou arestați în 2007, fiind acuzați de crimă, însă după câteva săptămâni un judecător din Aruba a ordonat eliberarea lor, de asemenea, din lipsă de probe.

Acuzațiile care i se aduc lui van der Sloot în SUA

Deși oficialii americani nu au jurisdicție asupra anchetei penale din Aruba, un juriu federal din Alabama l-a acuzat pe van der Sloot pentru încercarea de extorcare a familiei lui Holloway. El a cerut 250.000 de dolari pentru a dezvălui locul în care se află rămășițele tinerei.

Van der Sloot ar fi comis aceste fapte între martie și mai 2010, fiind pus sub acuzare în iunie. Între cele două perioade, van der Sloot a ucis-o pe Flores, în vârstă de 21 de ani, într-o cameră de hotel din Peru.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Pensia pe care o va încasa Traian Băsescu. Câți bani va lua fostul președinte, nimeni nu se aștepta la suma...
Digi FM
Câți bani câștigă Ștefan Bănică pentru un spectacol. Onorariul e pe măsura popularității sale
Pro FM
Ce pofte are Hailey Bieber de când este însărcinată: „Nu aveți voie să judecați”
Film Now
Elizabeth Hurley are o siluetă impecabilă la aproape 59 de ani. Imaginile din vacanță au făcut furori pe...
Adevarul
Cum ar arăta Bucureștiul dacă politicienii s-ar ține de promisiunile din campanie
Newsweek
RECALCULARE Care pensionari iau 1.000 lei în plus la pensie, deși s-au pensionat înainte de 60 ani?
Digi FM
Ben Affleck şi Jennifer Lopez locuiesc separat, pe fondul problemelor în căsnicie, susțin surse citate de...
Digi World
Cum să-ți alegi ochelarii de soare pentru a te proteja de efectele razelor UV. Detaliul la care să fii atent
Digi Animal World
Rasa de pisici cu cea mai mică speranță de viață. Ce trebuie să știi dacă ai ca animal de companie această...
Film Now
Tom Cruise a primit cea mai mare lovitură de la fiica sa, Suri. Ce decizie a luat tânăra în vârstă de 18 ani
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...