Sari la conținut

Armata rusă anunță că a distrus un număr-record de ținte în Siria

Avioanele ruse au efectuat 71 de raiduri și au lovit ținte din provinciile Hama (centru), Idleb (nord-vest), Homs (centue), Alep (nord-vest), Lattakia (vest) și din regiunea capitalei.

Sporirea intensității bombardamentelor este motivată de Ministerul rus al Apărării prin faptul că a primit informații credibile, provenind din „surse diverse”, referitoare la coordonatele pozițiilor „teroriștilor”.

 

Aviația rusă spune că a distrus, în provincia Damasc, un post de comandă al Jaich al-Islam, cel mai important grup rebel din regiune. În Alep, ar fi distrus o poziție folosită de teroriști pentru a trimite către front arme și muniții, iar un Su-25 a bombardat un depozit de echipamente și muniții în provincia Idelb.

 

De la intervenția sa în Siria, Rusia susține că vizează exclusiv gruparea jihadistă Statul Islamic și alte organizații teroriste, la solicitarea regimului de la Damasc. Washingtonul și aliații săi acuză, însă, că raidurile ruse sunt destinate mai degrabă salvării regimului lui Bashar al-Assad, președintele Siriei.