Sari la conținut
News Alert

Atac terorist la un muzeu din Tunisia. 22 persoane au murit

Actualizare.  22 de oameni au fost ucişi în atacul terorist din Tunisia, conform celui mai recent bilanț al autorităților. 20 dintre victime erau turişti străini - germani, spanioli, italieni şi polonezi. 


Luarea de ostatici din muzeu a avut loc după ce, iniţial, atacatorii declanşaseră un atac asupra Parlamentului, în momentul în care deputații dezbăteau un pachet de legi antiterorism. Nu au reuşit să intre în clădire, respinşi de forţele de ordine.

La două ore de la luarea de ostatici de la muzeu, trupele speciale ale poliţiei au luat clădirea cu asalt. Doi terorişti şi un poliţist au murit în schimbul de focuri, iar un alt atacator a fost arestat.  

Oficial, până acum nicio grupare teroristă nu a revendicat acest atac. Presa din Rusia spune însă că atacul poartă clar semnătura Statului Islamic, gruparea teroristă care activează în Irak şi Siria. Cu atât mai mult cu cât Tunisia este un punct de plecare pentru toţi jihadiştii care vor să meargă să lupte alături de Statul Islamic.

Şi autorităţile tunisiene dau vina pe islamiştii radicali, spunând că aceştia sunt responsabili pentru masacrul produs. Autorităţile nu exclud ca vinovat să fie Magrebul Islamic, o grupare care face parte din Al Quaida și care este foarte activă în nordul Africii.


Actualizare 17.00. Primul ministru tunisian a anunțat că 19 persoane au murit. Dintre acestea, 17 erau turiști.


Actualizare 16.30. Atac terorist cu 11 morţi în capitala Tunisiei, o destinație turistică, inclusiv pentru români. Totul a început cu un atac asupra parlamentului, dar teroriştii au fost respinşi de aparatul de securitate şi s-au refugiat într-un muzeu din apropiere în care se aflau în jur de 200 de turişti. A urmat o luptă cu forţele de ordine şi, din păcate, opt turişti, prinşi la mijloc, şi-au pierdut viaţa. În momentul atacului, în parlamentul de la Tunis se afla şi ambasadorul României. El asista la dezbaterile privind un pachet de legi antiterorism.


Cel puţin opt turiști au murit în capitala Tunisiei, după ce trei bărbaţi au deschis focul în interiorul Muzeului Bardo. Alte câteva zeci de persoane sunt ţinute ostatice în acest moment, în timp ce poliţia negociază cu atacatorii.