Avioane de luptă F-22 americane și un bombardier strategic B-52 au luat parte la exerciţii comune în Coreea de Sud

Data actualizării: Data publicării:
avion f22 in zbor
Avioanele F-22, cele mai avansate din dotarea Statelor Unite. Foto: Facebook / F-22 Raptor Demo Team

Coreea de Sud şi Statele Unite ale Americii au efectuat marţi exerciţii aeriene comune la care au luat parte un bombardier strategic american B-52 şi avioane de luptă F-22 nedetectabile de radar, în efortul de a întări credibilitatea „forţei de descurajare extinse” a SUA, a anunţat Ministerul sud-coreean al Apărării.

Exerciţiile, desfăşurate în zona de identificare a apărării aeriene sud-coreene, în apropierea insulei sudice Jeju, au avut loc în contextul tensiunilor provocate de lansarea de către Coreea de Nord a două rachete balistice cu rază medie, duminică.

La ele au participat, de asemenea, aeronave F-35A şi F-15K sud-coreene, potrivit presei sud-coreene, preluată de Agerpres.

Avioanele americane F-22 de la baza aeriană Kadena din Okinawa (Japonia) urmează să participe săptămâna aceasta la un alt program comun de antrenament cu cele sud-coreene F-35A în vederea întăririi capacităţii aliaţilor de a răspunde la ameninţarea nucleară şi de rachete nord-coreeană.

„Descurajarea extinsă” menţionată în comunicat se referă la angajamentul SUA de a folosi întreaga gamă a capacităţilor lor militare, inclusiv pe cea nucleară, pentru a-şi apăra aliatul.

Avioanele F-22 s-au mai deplasat în Coreea de Sud pentru exerciţii aeriene în 2018.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri