Bărbat arestat după 32 de ani pentru o crimă homofobă. Cazul readuce în atenție zeci de omoruri asemănătoare

Data publicării:
suspect crima nsw police
Foto: NSW Police/ Twitter

Un bărbat a fost arestat într-un caz vechi de 32 de ani. Este vorba despre uciderea unui student gay, în Sydney, în 1988, relatează BBC.

Cadavrul lui Scott Johnson, în vârstă de 27 de ani, a fost la poalele unor stânci, în 1988. Poliția a considerat inițial că tânărul că s-a sinucis.

Cu toate acestea, anchetele ulterioare au conchis că Johnson a fost ucis și că a fost victima unei crime homofobe. Acest lucru a readus în atenție alte cazuri de omoruri homofobe comise în jurul plajelor din Sydney în anii '80.

Johnson, student al Universității din Cambridge, s-a mutat din SUA la Sydney pentru a fi alături de partenerul său, în 1986.

Era aproape de finalizarea doctoratului când a fost ucis.

Scott Price, în vârstă de 49 de ani, a fost arestat marți la domiciliul său din Sydney, pentru uciderea tânărului. I s-a refuzat eliberarea pe cauțiune și va fi dus mâine în instanță.

Șeful poliției din New South Wales a spus că faptul că l-a putut suna pe fratele lui Johnson pentru a-i da vestea este „un vârf” al carierei sale.

„Mai avem un lung traseu legal, dar trebuie să recunosc că, dacă nu ar fi existat determinarea familiei Johnson, nu am fi astăzi aici”, a spus comisarul Mick Fuller.

Fratele tânărului ucis, Steve, a cerut în repretate rânduri reinvestigarea cazului. Abia în 2017, un medic legist a stabilit că tânărul a fost victima unei crime homofobe, iar polițiștii au reluat investigațiile.

„A fost o zi plină de emoții. Era prietenul meu cel mai bun și trebuia să fac asta”, a spus el, după ce presupusul ucigaș a fost arestat.

Se estimează că aproximativ 80 de bărbați homosexuali au fost uciși de bande homofobe din Sydney la sfârșitul anilor 1980, mulți de pe ei fiind împinși de pe stânci.

Steve Johnson a spus că speră că această arestare „deschide calea” pentru ca și altor victime să li se facă dreptate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri