BUSINESS CLUB. Cea mai mare migrație umană, la început de an chinezesc

Data publicării:
chinezi migratie

Perioada vacanțelor începe, în mod tradițional, cu două săptămâni înainte de anul nou chinezesc, care este sărbătorit pe 31 ianuarie. Potrivit statisticilor oficiale, în acest an vor fi peste 3,6 miliarde de zboruri, călătorii cu trenul sau cu autobuzele, cu 200 de milioane mai multe decât anul trecut.

Doar cu trenul vor călători peste 250 de milioane de chinezi. Mulți dintre ei au avut probleme cu achiziționarea biletelor.

„A fost extrem de greu să cumpăr bilete. Am reușit să fac rezervări pe internet. Trebuie să schimb trei trenuri ca să ajung acasă”, spunea unul dintre chinezi.

„Am muncit tot anul, iar acum a sosit timpul să mă întorc acasă și să îmi văd copiii. A fost dificil să cumpăr biletul. Am cerut ajutor ca să pot cumpăra biletul de pe internet”, mărturisește un altul.

Mulți călătoresc și 48 de ore cu trenul, dintr-o parte în alta a Chinei, pentru a ajunge la familiile lor. Trenul este folosit în special de muncitorii și de studenții, care nu își permit să plătească prețul unui bilet de avion.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri