Canicula lovește puternic în meniul restaurantelor de lux din China

Data publicării:
castraveti

Valul de căldură care afectează în ultimele zile o mare parte a Chinei, cu temperaturi de până la 40 de grade agravate de umiditatea puternică, a provocat moartea în nord-estul ţării a milioane de castraveţi de mare, o specialitate marină la mare preţ în această ţară asiatică, relatează EFE, citată de Agerpres.



Potrivit ziarului South China Morning Post, în provincia Liaoning, unde există crescătorii de astfel de nevertebrate marine, s-au pierdut 68.000 de tone de castraveţi de mare, reprezentând pierderi de peste 6,9 milioane de yuani.

Valul de căldură care a început pe 23 iulie a făcut să crească temperaturile, devenind imposibile pentru supravieţuirea castraveţilor de mare în crescătoriile marine. Aceste echinoderme nu pot trăi la temperaturi de peste 30 de grade.

Pierderile au fost foarte grele mai ales în crescătoriile din interiorul ţării, unde bazinele de apă puţin adânci (de mai puţin de 10 m) s-au încălzit ducând la moartea castraveţilor de mare.

South China Morning Post notează că aceste echinoderme sunt crescute mai ales în China, Coreea de Sud, Japonia şi Rusia, fiind de mai mare calitate castraveţii de mare din zona chineză Dalian (oraş de pe coasta Liaoning) şi cei de pe coastele din insula septentrională japoneză Hokkaido.

În pofida aspectului lor ciudat şi gelatinos, castraveţii de mare sunt o prezenţă obligatorie în meniurile restaurantelor de lux din China, afişând de multe ori cel mai mare preţ de pe listă.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri