Casa groazei. 13 copii, torturați fizic și psihic de părinți

Data actualizării: Data publicării:
parinti

Sunt douăsprezece capete de acuzare pe numele părinţilor torţionari din California. Părinţi doar cu numele, având în vedere că îşi torturau, maltratau şi înfometau copiii. Mărturiile celor 13 suflete chinuite sunt de-a dreptul cutremurătoare. Orice greşeală se lăsa cu bătaie şi zile întregi petrecute în lanţuri. Nu se ridicau niciodată sătui de la masă, făceau baie o singură dată pe an, locuiau într-o casă focar de infecţie. În faţa tuturor acestor grozăvii, părinţii spun că sunt nevinovaţi.

Mike Hestrin, procuror: Pedepsele includeau bătăi frecvente şi chiar strangulări. Erau pedepsiţi, de pildă, atunci când îşi ridicau mânecile mai sus de încheietură când se spălau: erau acuzaţi că se joacă cu apa şi puşi în lanţuri.

Poveştile din casa groazei i-au speriat până şi pe anchetatori. Cei 13 copii ai familiei Turpin erau prea slăbiţi ca să poată măcar vorbi, atunci când au fost găsiţi. Fiica cea mare, o tânără de 29 de ani, cântărea doar 37 de kilograme. În casa lui David şi Louise Turpin, masa se punea o singură dată pe zi. Iar porţiile copiilor abia le asigurau supravieţuirea. Asta nu înseamnă că în casă nu era mâncare.

Mike Hestrin, procuror: Aparent, părinţii cumpărau mâncare pentru ei şi nu le dădeau voie copiilor să mănânce. Cumpărau plăcinte cu mere sau cu dovleac, le lăsau pe bufet şi îi lăsau pe copii să se uite la ele, dar nu să mănânce.

Mezinul a fost singurul care nu a împărtăşit soarta fraţilor săi.

Mike Hestrin, procuror: Nu ştiu cum, dar copilul de doi ani era bine hrănit.

Doi ani au plănuit copiii soţilor Turpin să scape din coşmar. Nu ştiau ce înseamnă multe lucruri din viaţa reală, nu ştiau ce sunt medicamentele sau ce este un poliţist. Şi-au dat seama, însă, că viaţa lor nu e cum ar trebui să fie. O fată de 17 ani a reuşit să fugă şi să dea alarma. Sora ei, cu care a evadat din casa groazei s-a speriat de lumea reală şi s-a întors la călăii cărora le spunea mamă şi tată.

Mike Hestrin, procuror: Nu li se permitea să aibă jucării, deşi aveau multe jucării în casă nedesfăcute. Deşi se presupunea că sunt şcolarizaţi acasă, aveau multe lipsuri, nu cunoşteau lucruri de bază despre viaţă. Mulţi dintre ei nici măcar nu ştiau ce este un poliţist.

Rămâne inexplicabil cum de torţionarii au reuşit să îşi chinuie atât amar de vreme copii fără ca nimeni să nu bage de seamă. Nici măcar vecinii, care văzuseră copiii afară doar pe întuneric sau puteau observa pe geam cum aceştia mărşăluiesc prin casă ca soldaţii în toiul nopţii nu s-au deranjat să anunţe autorităţile. David şi Louise Turpin riscă 94 de ani de închisoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri